Терористи ДНР почали вводити цензуру в інтернеті – висунули вимоги провайдерам

Терористи ДНР почали вводити цензуру в інтернеті – висунули вимоги провайдерам

30 Вересня 2014
9608
30 Вересня 2014
09:39

Терористи ДНР почали вводити цензуру в інтернеті – висунули вимоги провайдерам

9608
Терористи ДНР почали вводити цензуру в інтернеті – висунули вимоги провайдерам
Терористи ДНР почали вводити цензуру в інтернеті – висунули вимоги провайдерам

Так зване «міністерство інформації та зв'язку» терористичної організації ДНР надіслало 16 вересня провайдерам підконтрольного регіону листа, у якому вимагається заблокувати 27 сайтів, які публікують новини Донеччини. Про це повідомив головний редактор видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука у своєму Facebook.

 

«Цензура в дії. Терористи вимагають від провайдерів Донецька заборонити Новости Донбасса, Громадське Телебачення Донеччини, Донецкая Правда», - повідомляє журналіст і наводить копію листа з приписом «міністерства».

 

«Міністерством зв'язку і інформації ДНР, в ході реалізації заходів щодо припинення розпалювання міжнаціональної ворожнечі та поширенню завідомо неправдивої інформації та наклепів, отримані дані про низку ресурсів мережі Інтернет, на яких періодично розміщується інформація, що носить такий характер», - заявляють терористи.

 

Далі наводиться перелік із 27 сайтів, серед яких - www.62.ua www.novosti.dn.ua www.hromadske.dn.ua та інші, що згідно «експертної оцінки» підлягають блокуванню.

 

«Враховуючи вищевикладене та для виконання розпорядження Міністерства зв'язку і інформації ДНР, необхідно вести обмеження доступу ваших абонентів на території ДНР до ресурсів, перерахованих вище, в т.ч. на рівні маршрутизації», - вимагають терористи.

 

Про виконання вимоги необхідно повідомити у дводенний термін. За невиконання припису провайдерам загрожують репресіями. «У разі невиконання вказаних вимог справу буде передано в органи правоохорони ДНР», - йдеться у листі. Підписав «розпорядження» в.о. «міністра» Д.Громов.

 

 

«Щоб обійти блокування, використовуйте TOR а також скоро буде повна інструкція, як обійти цензуру ДНР», - повідомляє Олексій Мацука.

 

Нагадаємо, у вересні РНБО України підтвердила, що ЗМІ Донеччині змушують реєструватися у «міністерстві інформації» ДНР. Ще в червні російські ЗМІ розповсюдили заяву прес-служби самопроголошеної «Донецької народної республіки», згідно з якою всі ЗМІ, які діють на території ДНР, зобов'язані пройти реєстрацію в так званому «міністерстві інформації та масових комунікацій ДНР» у десятиденний термін. Реєстрації підлягають також розповсюджувачі друкованих видань». Вимоги самопроголошеної ДНР, яка відповідно до українського законодавства визнається терористичною організацією, є незаконними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду