Держкомтелерадіо консультуватиме ЗМІ з виборчого законодавства

Держкомтелерадіо консультуватиме ЗМІ з виборчого законодавства

25 Вересня 2014
3313
25 Вересня 2014
18:27

Держкомтелерадіо консультуватиме ЗМІ з виборчого законодавства

3313
Держкомтелерадіо консультуватиме ЗМІ з виборчого законодавства
Держкомтелерадіо консультуватиме ЗМІ з виборчого законодавства

Держкомтелерадіо затвердив план заходів щодо сприяння дотриманню рівного доступу учасників виборчого процесу до ЗМІ під час виборів до Верховної Ради України. Відповідний наказ підписав Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, повідомляє прес-служба Комітету.

 

Відповідно до плану на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо створено рубрику «Вибори та ЗМІ», де надаються консультації та роз'яснення виборчого законодавства. Також із 22 вересня і до завершення виборів до Верховної Ради в Держкомтелерадіо діє «гаряча» телефонна лінія з реагування на факти порушень рівного доступу до ЗМІ учасників виборчого процесу. Про факти порушень слід повідомляти за тел. (044) 278-09-91.

 

З метою запобігання порушень державними телерадіоорганізаціями виборчого законодавства в Держкомтелерадіо запроваджено моніторинг ефірів державних ТРК щодо висвітлення ними виборчої кампанії та дотримання принципів рівного доступу суб'єктів виборчого процесу до теле- та радіоефірів під час проведення передвиборної агітації.

 

Крім того, структурні підрозділи з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА проводитимуть моніторинги дотримання установленого порядку проведення передвиборної агітації з використанням місцевих та регіональних ЗМІ та інформуватимуть Держкомтелерадіо про виявлені порушення.

 

«Водночас слід наголосити, що виборча кампанія не може бути використана для пропаганди у ЗМІ ідей сепаратизму, закликів до війни, насильницької зміни влади, розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Усі без винятку партії та кандидати у народні депутати мають розуміти, що, крім дотримання виборчого законодавства в частині висвітлення їхніх програм, не можна переступати закон, який не дозволяє антиукраїнську та антидержавну агітацію. У разі виявлення таких фактів Держкомтелерадіо буде реагувати миттєво», - прокоментував документ директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Пан Червак також закликав громадян України у разі виявлення у ЗМІ пропагандистських матеріалів антидержавного та антиукраїнського змісту повідомляти про це Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, Держкомтелерадіо звернувся до Державної реєстраційної служби України із проханням вжити заходів щодо скасування державної реєстрації  друкованих видань сепаратистського і терористичного спрямування. Комітет закликав громадян допомагати виявляти можливі випадки розповсюдження сепаратистської преси на території України та повідомляти про це Держкомтелерадіо або Службу безпеки України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду