Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів

Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів

16 Вересня 2014
5022
16 Вересня 2014
18:40

Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів

5022
Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів
Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів

Сьогодні, 16 веерсня, Держкіно України скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам та телесеріалам російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба агентства.

 

«На вимогу численних звернень, в тому числі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та представників громадськості, Державне агентство України з питань кіно запровадило експертну оцінку усіх фільмів російського виробництва на предмет загрози національним інтересам України. Оновлений склад Експертної комісії наразі переглядає стрічки щодо їх відповідності чинному законодавству», - нагадує Держкіно.

 

На підставі висновків  Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів, Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній наступним фільмам та телесеріалам російського виробництва:

- «Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко» (реж. А.Грачев, Росія, 2009, д/ф);

-«Второй убойный» (реж. С.Власов, Росія, 2013);

- «Зимний круиз» (реж. І.Нурісламов, Росія, 2012);

-«Честь самурая» (реж. Н.Якушева, Росія, 2012);

-«Разреши тебя поцеловать снова» (реж. Ю.Морозов, Росія, 2012);

 -«Ментовские войны 7» (реж. С.Раєвський, Росія, 2013);

-«Отдельное поручение» (реж. Д.Аверін, Росія, 2012);

-«Ментовские войны 4» (реж. Е.Абросімов, Росія, 2013);

- «Просто Джексон» (реж. Л.Пляскін, Росія, 2012).

 

За висновками Експертної комісії зазначені фільми визнано такими, що забороняються для телевізійного показу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України, а три з вищеназваних кінострічок отримали заборону і для кінотеатрального показу.

 

«Захист національного інформаційного простору є пріоритетом для української держави. Ми маємо обмежити вплив російської пропаганди на українського глядача, в той же час Держкіно України не збирається обмежувати показ в Україні російських фільмів, які не несуть загрози національним інтересам», - заявив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, на початку вересня У Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.  У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих нижче критеріїв: позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії; у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України; фільм зачіпає питання історії України; українці є негативними героями у фільмі; автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5022
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду