Сергій Лещенко заявив, що йде з журналістики, але буде писати

Сергій Лещенко заявив, що йде з журналістики, але буде писати

15 Вересня 2014
3197
15 Вересня 2014
12:43

Сергій Лещенко заявив, що йде з журналістики, але буде писати

3197
Сергій Лещенко заявив, що йде з журналістики, але буде писати
Сергій Лещенко заявив, що йде з журналістики, але буде писати

Журналіст «Української правди» Сергій Лещенко, що висунутий на парламентських виборах у складі «Блоку Петра Порошенка», пояснив свої наміри йти на вибори до парламенту і заявив, що залишає професію.  Про це він повідомив у своєму блозі на «Українській правді».

 

«Сьогодні на з'їзді Блоку Петра Порошенка до нас з Мустафою підійшла одна особа - депутат попереднього сьомого скликання, яка сказала: ласкаво просимо до діжки з лайном. Саме так на сьогодні виглядає українська політика, в яку ми занурюємося з головою. Але чи можна змінити, залишаючи руки чистими? Я переконаний, якщо хочеться змін, то, крім критики, треба міняти систему зсередини. Я працюю в "Українській правді" з 4 вересня 2000 року, тобто 14 років. За цей час написав понад півтори тисячі статей. Більшість з них - про корупцію та нечесну політику. Я знаю, як працюють схеми, і розумію, як їх можна прибирати», - пояснив журналіст.

 

Сергій Лещенко також зазначає, що попередній досвід походу українських журналістів у політику багато хто вважає не надто результативним. Водночас він нагадує, що завдяки медійникам, які потрапили до парламенту в минулих скликаннях, було ухвалено закон про доступ до публічної інформації, про суспільне мовлення, було відкрито декларації про доходи депутатів та запроваджено персональне голосування, а також не допущено прийняття закону про наклеп.

 

Журналіст також зазначає, що розчарований деякими прізвищами кандидатів у депутати, які були затверджені на з'їзді «Блоку Петра Порошенка». «І вже почали про це внутрішню дискусію - спробуємо поміняти ситуацію», - пише пан Лещенко.

 

Сергій Лещенко заявляє, що більше не займатися журналістикою професійно, аое буде водночас писати - за прикладом інших журналістів, які свого часу пішли у політику.

 

«Я не вважаю своє балотування квитком в один кінець. Не розглядаю це як завершення одного життя і початок іншого. Я туди іду зі своїми принципами, і не збираюся ними поступатися. Не голосуватиму за те, що суперечить моєму світогляду, а якщо вимагатимуть - піду з парламенту. Адам Міхник був депутатом, потім повернувся в професію, тобто прецеденти вже є. Я більше не буду журналістом, бо це неможливо поєднувати з політикою. Але я буду писати - і депутат канадського парламенту Христя Фрилянд, яка продовжує публікуватися, є гарним прикладом для того, що політик з журналістським минулим не повинен перетворюватися на мовчазну машину для голосування», - заявляє журналіст.



Сергій Лещенко також стверджує, що прагне скористатися шансом і змінити країну. «Мотивація в мене однакова - як у журналістиці, так і в політиці: міняти країну на краще. Така пафосна, але проста фраза на завершення цього прощального журналістського посту», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, про свою згоду балотуватися у народні депутати заявили наступні журналісти, громадські активісти, власники ЗМІ: Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Тетяна Чорновол, Вікторія Сюмар, Ірина Фриз, Ольга Червакова, Вадим Денисенко, Віталій Чепінога, Ганна Гопко, Єгор Соболєв, Ігор Луценко.

 

Також є інформація, що партія «Опозиційний блок» має намір включити до першої десятки партійного виборчого списку президента Всеукраїнського єврейського конгресу, власника радіо «Рабинович ФМ» та телеканалу «Рабинович TV» Вадима Рабиновича, власника холдингу «Мультимедіа інвест-груп» Ігоря Гужву.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду