У Донецьку терористи захопили в полон дівчину через поширення фото зруйнованого Харцизька

13 Вересня 2014
6975
13 Вересня 2014
18:34

У Донецьку терористи захопили в полон дівчину через поширення фото зруйнованого Харцизька

6975
У Донецьку терористи захопили в полон дівчину через поширення фото зруйнованого Харцизька

Мешканку Донецька 22-річну Валерію Оліфірук терористи захопили в полон через публікацію у соцмережах світлин захопленого Харцизька. Про це повідомляють «Новости Донбасса».

 

За цими даними, пані Оліфірук пропала 1 вересня. Через три дні вона зателефонувала бабусі, розповівши, що разом зі своїм молодим чоловіком перебуває в полоні й що їх затримали в Харцизьку і тепер везуть до військової комендатури в Донецьк. 

 

За даними матері дівчини Анжеліки Оліфірук, причиною для затриманя терористами стали кілька знімків зруйнованого Харцизська, опубліковані в соцмережах.

«Лера - проукраїнськи налаштована людина. Вона не виставляла на огляд, але і не приховувала свої переконання. Крім того, вона викладала в соцмережах фотографії зруйнованого бойовиками міста після обстрілі », - розповіла Анжеліка Оліфірук. 


Вона уточнила, що терористи викрали Леру просто з квартири. Зараз її телефон не відповідає.

Після першого дзвінка дівчини родичі вирушили на базу бойовиків в Харцизьку, де з'ясовували причину викрадення. Відповідь терористів: «на сторінці ВК суцільна любов до Нацгвардії».

За даними родичів, після поїздки до Донецька, де знаходиться комендатура ДНР, з'ясувалося, що дівчина зараз перебуває в камері зы ще 40 викраденими, її підозрюють у шпигунстві на користь СБУ та допитують. Також Валерії повідомили, що якщо з'ясується, що її фотографіями та іншою інформацією скористалися в СБУ, їй загрожує розстріл або 15 років в'язниці.

Родичі кажуть, що зверталися «в усі можливі інстанції», писали заяву про викрадення в СБУ, але на даний момент нічого не змінилося.

Харківська активістка Олена Гриценко, яка допомагає людям звільнити родичів з полону терористів, розповіла, що кількість викрадених в Донецькій і Луганській областях росте з кожним днем. «Єдина рекомендація, яку можна дати сьогодні - виїзд із зони АТО», - сказала вона.


Згідно моніторинговим обліками МВС з початку квітня по серпень цього року на території Донецької та Луганської областей зафіксовано близько півтори тисячі повідомлень про викрадення і захоплення людей у заручники. 


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду