Ведучу Одеської ОДТРК  Оксану Піднебесну відсторонено від ефіру (ДОПОВНЕНО)

Ведучу Одеської ОДТРК Оксану Піднебесну відсторонено від ефіру (ДОПОВНЕНО)

7 Серпня 2014
6550

Ведучу Одеської ОДТРК Оксану Піднебесну відсторонено від ефіру (ДОПОВНЕНО)

6550
Ведучу Одеської ОДТРК  Оксану Піднебесну відсторонено від ефіру (ДОПОВНЕНО)
Ведучу Одеської ОДТРК  Оксану Піднебесну відсторонено від ефіру (ДОПОВНЕНО)

Ведуча Одеської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Оксана Піднебесна зі скандалом відсторонена від ефіру. Про це сьогодні, 7 серпня, під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення повідомила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

 

За її словами, на Одеській ОДТРК сталася надзвичайна подія. Генеральний директор Марина Аксьонова відсторонила від ефіру ведучу, яка повідомила, що на півдні області є прояви сепаратизму. «Крім того, вона була побита представником ОДТРК. Була викликана міліція. Сьогодні з цього приводу проходить прес-конференція», - сказала Ольга Герасим'юк.

 

У коментарі «Детектор медіа» генеральний директор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова підтвердила, що ведучу щоденної ранкової прямоефірної інформаційної програми «Новий день» Оксану Піднебесну дійсно відсторонено від ефіру. Підставою для такого рішення, за словами пані Аксьонової, став вихід в ефірі програми «неперевіреної інформації». Також вона повідомила, що програми ранкової редакції тепер будуть йти не у прямому ефірі, а у запису, «щоб не було більше провокацій».

 

Генеральний директор також стверджує, що ведучу відсторонено від ефіру за висновком юристів ОДРТК: «Юридичний департамент зробив висновок, що є порушення і професійної етики (вона не мала права висловлювати свою особисту  думку, посилаючись на якісь чутки), і конвенції національних меншин (розпалювання міжнаціональної ворожнечі)». Висновок юристів можна скачати тут.

 

Водночас  Ольга  Герасим'юк вважає, що Марина Аксьонова порушила умови редакційного статуту Одеської ОДТРК, за яким подібні рішення про відсторонення може приймати лише редакційна рада.

 

Пані Аксьонова у відповідь повідомила «Детектор медіа», що рішення про відсторонення ведучої приймала редакційна рада каналу.

 

Наразі «Детектор медіа» намагається отримати коментар Оксани Піднебесної і з'ясувати всі обставини інциденту.

 

Нагадаємо, журналістів одеського телеканалу «Первый городской» Володимира Юр'єва і Дмитра Долматова, які вели 24 липня зйомки в Болградському районі Одеської області і досліджували прояви сепаратизму, співробітники міліції на чолі з начальником райвідділу Володимиром Бачуром змусили припинити роботу, затримали, обшукали службовий автомобіль і протягом кількох годин «відбирали пояснення» про мету приїзду та зустрічей з мешканцями району.

 

5 серпня в Одесі проросійські прихильники, активісти так званого руху «Кулікового поля» напали на кореспондентку одеського корпункту інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Радмелу Алієву через те, що на її мобільному телефоні була українська символіка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6550
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Grom
3436 дн. тому
Оксана Поднебесная - это человек-скандал. И обычно она создает вокруг себя шумиху для того чтобы скрыть за призывами к борьбе с сепаратизмом свои финансовые махинации. С НТН, ее , кстати, тоже уволили за , скажем так, "нечистоплотность" в финансовых вопросах. Сейчас она празднует победу. Как же, добилась, донылась, достучалась - Аксенову уволили. Она, еще и на пост генерального директора претендует. Жаль, если это произойдет - козла запустят в огород с капустой.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду