Нацрада планує зустріч з керівниками українських телеканалів щодо трансляції російських серіалів

Нацрада планує зустріч з керівниками українських телеканалів щодо трансляції російських серіалів

1 Серпня 2014
5126

Нацрада планує зустріч з керівниками українських телеканалів щодо трансляції російських серіалів

5126
Нацрада планує зустріч з керівниками українських телеканалів щодо трансляції російських серіалів
Нацрада планує зустріч з керівниками українських телеканалів щодо трансляції російських серіалів

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що на початок наступного тижня запланована зустріч із  керівниками провідних телеканалів, де буде обговорена проблема трансляції російських серіалів. Про це йдеться на офіційному сайті Нацради.

 

Про це пан Артеменко заявив під час зустрічі членів Нацради з громадськими активістами, які вчора прийшли до регуляторного органу з вимогами заборонити трансляцію на українському телебаченні російських серіалів, які пропагують збройні сили країни-агресора, її військові формування.

 

Громадськість представляли Тарас Пісаржевський, Олексій  Курінний, заступник голови київської «Просвіти», Олексій Кляшторний, виконавчий директор  Фонду оборони України. Від Національної ради у зустрічі взяли участь голова Нацради Юрій Артеменко, перший заступник голови Ольга Герасим'юк, заступник голови  Григорій Шверк, члени Національної ради Олександр Ільяшенко, Олег Черниш і представники юридичного підрозділу.

 

На реальних законодавчих нормах, які вже сьогодні без внесення змін до чинного законодавства може використовувати регулятор для захисту інформаційного поля держави, зосередив увагу Олексій  Курінний. Він виділив три напрями, на які передусім треба звернути увагу. Це, зокрема, дотримання вимог закону щодо рівноправності мов, необхідність титрування фільмів українською і моніторинг програм, які справді розпалюють ненависть, ворожнечу, демонструють зверхність за різними ознаками, в тому числі національними. Активіст пообіцяв допомогу своїх колег у проведенні моніторингу та складанні переліку тієї телепродукції, яка є небажаною в українському ефірі через зазначені вище причини. За оцінкою пана Курінного, таких серіалів може бути близько десяти.

 

Також представники громадськості ухвалили надалі тісно співпрацювати з Національною радою у полі законодавчих ініціатив. Вони планують внести свої пропозиції і щодо необхідних змін до регуляторних актів, ухвалених Національною  радою.

 

Однаковими були думки учасників зустрічі стосовно необхідності проведення національного обговорення проблеми трансляції російських серіалів з огляду на завдання інформаційного захисту країни. Актуальним тут є збільшення обсягів виробництва українського кіно- і телепродукту, створення умов для активної співпраці й об'єднання зусиль медіа-ринку, кінематографістів, професійного студентства тощо. Ольга Герасим'юк повідомила, що Національна рада вже працює над організацією такої представницької дискусії.

 

Нагадаємо, 31 липня засідання Нацради перервали громадські активісти, які пікетували регуляторний орган з вимогою припинити трансляцію в Україні російських серіалів. Члени Нацради у відповідь заявили, що не можуть втручатися в контент мовників, але звернуться до них з відповідним закликом.

 

Того ж дня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до керівників медіагруп і телеканалів із закликом відмовитися від трансляції фільмів і серіалів, що формують позитивний імідж військових, виловиків і спецпризначенців Російської Федерації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду