СБУ видворила журналіста російського каналу RT Грема Філліпса за межі України

СБУ видворила журналіста російського каналу RT Грема Філліпса за межі України

25 Липня 2014
4103

СБУ видворила журналіста російського каналу RT Грема Філліпса за межі України

4103
СБУ видворила журналіста російського каналу RT Грема Філліпса за межі України
СБУ видворила журналіста російського каналу RT Грема Філліпса за межі України

Сьогодні, 25 липня, Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today). Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

 

Британський журналіст був опитаний, йому зачитано рішення СБУ про примусове видворення за межі України із забороною в'їзду на її територію терміном на три роки в інтересах забезпечення державної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності.

 

Про те, куди саме видворили Грема Філліпса, інформації поки немає.

 

Нагадаємо, 23 липня, російський телеканал RT (колишній Russia Today) повідомив, що втратив зв'язок зі своїм британським кореспондентом Гремом Філіпсом, який перебував на Сході України.

 

Грем Філліпс прибув у Донбас з метою зняти матеріал з місця падіння малайзійського лайнера МН17. Проте, як повідомляє телеканал, перед тим як поїхати у бік міста Тореза (Донецька область), він відправився у Донецьку на зйомку до району донецького аеропорту.

 

22 липня Грем Філліпс перебував у місті Слов'янську (Донецька область) і намагався знайти місцевих мешканців, які висловилися б на підтримку самопроголошеної ДНР. Британський журналіст заявив, що шокований підтримкою жителями міста української армії, хоча йому здавалось, що у травні всі підтримували ідею ДНР.

 

Нагадаємо, 20 травня в місті Маріуполі (Донецька область) стрингера, журналіста RT, громадянина Великобританії Грема Філліпса затримали і допитали українські військові. Журналіст був звільнений увечері 21 травня, після звільнення він не скаржився на українських військових.

 

Як повідомляє MediaSapiens, Грем Філліпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду