СБУ затримала чотирьох розповсюджувачів сепаратистської газети «Новороссия» у Кривому Розі

СБУ затримала чотирьох розповсюджувачів сепаратистської газети «Новороссия» у Кривому Розі

24 Липня 2014
3135

СБУ затримала чотирьох розповсюджувачів сепаратистської газети «Новороссия» у Кривому Розі

3135
СБУ затримала чотирьох розповсюджувачів сепаратистської газети «Новороссия» у Кривому Розі
СБУ затримала чотирьох розповсюджувачів сепаратистської газети «Новороссия» у Кривому Розі

Співробітники Служби безпеки України затримали чотирьох мешканців міста Кривого Рогу (Дніпропетровська область), які займалися розповсюдженням газети сепаратистського спрямування «Новороссия». Про це повідомляється на сайті СБУ.

 

За даними Служби безпеки України, правопорушників було затримано 22 липня під час розповсюдження видання «Новороссия» на вулицях Кривого Рогу.

 

У ході подальших слідчих дій правоохоронці встановили організаторів розповсюдження газети «Новороссия» і перекрили канал постачання друкованої продукції сепаратистського спрямування. Під час обшуків за місцями проживання затриманих було вилучено більше 1000 примірники газети.

 

 

 Сепаратистську газету вилучають у Кривому Розі вже вдруге

 

Проти підозрюваних відкрито кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України).

 

Нагадаємо, що СБУ неодноразово затримувала поширювачів газети сепаратистського проросійського змісту «Новороссия» в різних містах України. Зокрема, в Полтаві співробітниками спецлужби була затримана група осіб, які мали намір поширювати це видання.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка в Херсонській області.

  

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

20 червня Служба безпеки України затримала у Новій Каховці (Херсонська область) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

22 червня в Маріуполі (Донецька область) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення ліцензій у судових інстанціях низки сепаратистських видань, серед яких - газета «Новороссия».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду