Комісія захисту моралі хоче заборонити критику на час «інформаційної війни» - Романюк називає це цензурою

Комісія захисту моралі хоче заборонити критику на час «інформаційної війни» - Романюк називає це цензурою

11 Липня 2014
3574

Комісія захисту моралі хоче заборонити критику на час «інформаційної війни» - Романюк називає це цензурою

3574
Комісія захисту моралі хоче заборонити критику на час «інформаційної війни» - Романюк називає це цензурою
Комісія захисту моралі хоче заборонити критику на час «інформаційної війни» - Романюк називає це цензурою

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі (НЄК) Василь Костицький пропонує введення «надзвичайного стану в інформаційній сфері» і мораторію на критику «недоліків українського розвитку». Про це він заявив під час розширеної наради з питань державної та регіональної інформаційної політики у сфері захисту суспільної моралі щодо протидії антиукраїнській інформаційній війні, що відбулась у Дніпропетровській обласній державній адміністрації 8 липня, повідомляє інтернет-видання «Новини Дніпропетровська».

 

Василь Костицький зазначив, що Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі ініціює вверение надзвичайного стану в медійній сфері.

 

«Ми сьогодні пропонуємо введення надзвичайного стану в інформаційній сфері. Воно повинне полягати в тому, щоб вища влада і власники великого бізнесу домовилися, що потрібно спочатку виграти інформаційну війну, а потім говорити про недоліки української розвитку. Другим кроком потрібно зробити так, щоб аналітика працювала на випередження. Вона повинна розповідати, що Україна незалежна і демократична держава, що антитерористична операція виправдана. Також аналітика повинна говорити про «прекрасних особливості» життя в Росії, про особливості російської пропаганди, про Росію, як державі, яка все життя воювало і захоплювало чужі території», - заявив пан Костицький.

 

Виконавчий директор Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк назвала ініціативу пана Костицького закликом до цензури, що не відповідає європейським цінностям.

 

«Очевидно, на думку Нацкомісії з питань моралі, виграти інформаційну війну Україні допоможе цензура. Така точка зору, м'яко кажучи, не те що не відповідає європейським цінностям, від неї тхне радянщиною. Ми не повинні уподібнюватися путінській Росії, яка ВЖЕ побудувала те, до чого закликає нас пан Костицький. Такі заклики є просто небезпечними і шкідливими, як для розвитку свободи слова і журналістики в Україні, що є одною із основних передумов розвитку держави - так і для іміджу України в очах міжнародної демократичної спільноти, підтримка якої для нас надзвичайно важлива», - зазначила пані Романюк, яку цитує сайт ІМІ. 

 

Нагадаємо, журналіст Олександр Володарський у своєму блозі на «Телкритиці» «Защитники морали в Славянске» викрив зв'язок Комісії із захисту моралі з рухом «Народный собор», яке підтримує сьогодні сепаратистів у Криму і на Донбасі, і лідер якого спілкується із відомим російським терористом Ігорем Гіркиним (Стрєлковим).

 

«Движение «Народный собор», которое поддерживало Комиссию в трудные для неё времена и активно взаимодействовало с представителями УПЦ МП, а также с депутатами из Партии регионов и БЮТ, поддержало сначала отделение Крыма, а потом и сепаратистов в Донецкой области. Лидер этого движения Игорь Друзь сегодня называет себя не иначе как советником Игоря Стрелкова», - стверджує пан Володарський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3574
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду