«Вести» стверджують, що свій матеріал про можливі теракти у Києві опублікували у рубриці «Чутки»

«Вести» стверджують, що свій матеріал про можливі теракти у Києві опублікували у рубриці «Чутки»

27 Червня 2014
3179

«Вести» стверджують, що свій матеріал про можливі теракти у Києві опублікували у рубриці «Чутки»

3179
«Вести» стверджують, що свій матеріал про можливі теракти у Києві опублікували у рубриці «Чутки»
«Вести» стверджують, що свій матеріал про можливі теракти у Києві опублікували у рубриці «Чутки»

У редакції газети «Вести» запевняють, що використали у своєму матеріалі «Джерело повідомляє про теракти з отрутохімікатами у Києві», у якому йшлося про ймовірні теракти сепаратистів у м.Києві, справжні джерела, але наголосили, що опублікували новину у рубриці «Чутки». Про це «Детектор медіа» повідомила журналіст «Вестей», автор матеріалу Анастасія Браткова.

 

Нагадаємо, 26 червня у газеті і на сайті «Вести» була опублікована стаття «Джерело повідомляє про теракти з отрутохімікатами у Києві», У публікації йшлося про вивезення з м.Горлівки (Донецька обл.) 40 бочок отруйної речовини та підготовку в Києві терактів з її використанням, які можуть статися 27 червня. При цьому газета писала то про отруту, то про вибухонебезпечну речовину.

 

Інформацію про теракт, опубліковану в друкованому варіанті та на сайті газети «Вести», спростували, за інформацією «Укрінформу», у п'яти відомствах - у столичній міліції, Святошинській районній адміністрації, ДАІ, ДСНС та РНБО. 

 

Журналістка газети «Вести» стверджує, що видання начебто отримало відповідь від СБУ, що такими чутками про можливі теракти вони тренують пильність службовців.

 

«Це розповідь двох співробітниць районного управління соціального захисту про те, що у них поширюється така інформація. Дано відповідь прес-служби СБУ, мовляв, такими чутками спеціально тренують пильність. Є коментар міліції Київської області про те, що серед них теж поширюється подібна інформація. Крім того, матеріал дано під рубрикою "Чутки"», - пише пані Браткова.

 

Також Анастасія Браткова зауважила, що якби ці чутки були правдою, то ніхто б про це не повідомляв, щоб не здіймати паніку. «Виникає питання: то чому ж все це має підтверджувати РНБО, ДАІ та десяток структур, на яких ви посилаєтеся? Крім того, ви повинні розуміти, що навіть якщо провокації готуються, про це ніхто офіційно не повідомить».

 

Варто зауважити, що у своєму матеріалі газета «Вести» не назвала жодне прізвище джерела інформації про можливий теракт у Києві.

 

«Детектор медіа» опублікувала новину «П'ять відомств спростували інформацію газети «Вести» про підготовку терактів у Києві» 26 червня.  27 червня редакція газети «Вести» змінила назву своєї публікації на сайті на таку «Київ лякають вибухами і бочками з отрутною речовиною».

 

Нагадаємо, 27 червня, акцією під стінами головного офісу газети «Вести» у Києві розпочнеться громадська кампанія, яка за словами її організаторів, покликана «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду