П’ять відомств спростували інформацію газети «Вести» про підготовку терактів у Києві

П’ять відомств спростували інформацію газети «Вести» про підготовку терактів у Києві

26 Червня 2014
3791

П’ять відомств спростували інформацію газети «Вести» про підготовку терактів у Києві

3791
П’ять відомств спростували інформацію газети «Вести» про підготовку терактів у Києві
П’ять відомств спростували інформацію газети «Вести» про підготовку терактів у Києві

Інформація у статті «Джерело повідомляє про теракти з отрутохімікатами у Києві», яка сьогодні, 26 червня, була опублікована у газеті і сайті «Вести», не відповідає дійсності. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на столичну міліцію, Святошинську районну адміністрацію, ДАІ, ДСНС та РНБО.

 

У публікації йшлося про вивезення з м.Горлівки (Донецька обл.) 40 бочок отруйної речовини та підготовку в м.Києві терактів з її використанням.

 

Речниця столичної міліції Ольга Білик у коментарі «Укрінформу» зауважила, що коли є якась оперативна інформація про небезпеку громадян, то вживаються відповідні заходи, щоб поінформувати населення: «Зараз такої інформації немає, причому не лише у прес-служби, але і в моїх колег, які відповідають за громадську безпеку».

 

Водночас вона запевнила, що міліція в Києві готова до будь-чого. «Реагувати ми готові на будь-який розвиток ситуації, у нас досить сил і засобів, щоб локалізувати якісь спалахи, є достатньо патрулів, щоб виїздити на місця і так далі», - зазначила пані Білик.

 

Речниця столичної міліції спростувала також інформацію «Вестей» про посилені заходи охорони водойм. «Охорона здійснюється така ж, як і раніше, про активізацію цього процесу я не чула», - запевнила вона.

 

Київська міліція не проводила спеціальних інструктажів щодо терористичної загрози, оскільки жодної такої інформації не надходило. «Я думаю, це м'яко кажучи, дещо перебільшена новина», - заявила Ольга Білик.

 

У Святошинській районній адміністрації спростували інформацію про проведення спецнаради з підготовки до терористичних актів, хоча на таку нараду посилались «Вести». «У нас наради точно не було. Це дуже серйозна інформація, яку, якщо й говорять, то в дуже вузькому колі, і йде попередження на рівні спецзв'язку, а оголошення для всіх публічно... В мене навіть в голові не вкладається, що таке могло трапитися», - запевнив керівник апарату Святошинської РДА Валерій Фісун.

 

Не поінформовані про можливі надзвичайні події і в Державній службі з надзвичайних ситуацій.  «У нас немає такої інформації», - повідомила начальник Відділу зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ДСНС.

 

В ДАІ запевняють, що вивезти 40 бочок з небезпечною речовиною із зони АТО і доставити в Київ неможливо. «Такий вантаж без перевірки провезти неможливо. В бочках можуть бути небезпечні речовини, тому вони в будь-якому разі перевіряються, потрібні документи, тому що до небезпечного вантажу дуже суворі вимоги перевезення», - заявила головний інспектор Відділу профілактичної роботи департаменту ДАІ МВС України Інна Котула.

 

Речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко в свою чергу додав, що військові уважно обстежують навіть гуманітарні вантажі, тож «стільки бочок провезти крізь блок-пости АТО неможливо».

 

«Детектор медіа» звернулась до газети «Вести» за коментарем стосовно спростувань її публікації.

 

Нагадаємо, завтра, 27 червня, акцією під стінами головного офісу газети «Вести» у Києві розпочнеться громадська кампанія, яка за словами її організаторів, покликана «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду