Журналістка у Сумах підозрює, що за підпал її автомобіля затримали не ту людину

Журналістка у Сумах підозрює, що за підпал її автомобіля затримали не ту людину

25 Червня 2014
2536

Журналістка у Сумах підозрює, що за підпал її автомобіля затримали не ту людину

2536
Журналістка у Сумах підозрює, що за підпал її автомобіля затримали не ту людину
Журналістка у Сумах підозрює, що за підпал її автомобіля затримали не ту людину

Журналістка газети «Данкор» (м.Суми) Олена Адаменко заявляє, що міліція могла затримати за підозрою у підпалі її автомобіля не того, хто дійсно причетний до скоєння злочину. Про це вона повідомила сумському кореспонденту Інституту масової інформації (ІМІ).

 

Як писала «Детектор медіа», 21 червня начальник Сумського обласного УВС Анатолій Річкаль повідомив  Олені Адаменко, що правоохоронці затримали підозрюваного у підпалі її авто, що стався у ніч на 7 червня. За словами начальника Сумського обласного УВС, у якості підозрюваного затриманий громадянин 1987 року народження. За даними міліції, він також може мати відношення ще чотирьох підпалів автомобілів в Сумах. Мотиви дій палія і подробиці міліція поки не повідомляє, оскільки проходять слідчі дії.

 

За словами журналістки, її підозри у тому, що затриманий може бути непричетний до злочину, викликали кілька моментів. Незважаючи на те, що Олена Адаменко заздалегідь попередила правоохоронців, що хоче бути присутньою під час процесу відтворення події з підозрюваним, ні їй, ні її чоловіку (власнику автомобіля) зробити це не дозволили.

 

Крім того, як повідомив адвокат журналістки, підозрюваний під час відтворення показав, що вийшовши вночі від знайомого, який мешкає у сусідньому під'їзді, затнувся об авто і, розсердившись, підпалив його звичайною запальничкою. Водночас у ніч, коли було спалено автомобіль, біля нього було знайдено пляшку  - ймовірно з-під запалювальної суміші.

 

Слідчий, до якого звернулася за поясненнями Олена  Адаменко, не знав про цю пляшку, хоча начальник Сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області Ельвіра Біганова заявила про це під час прес-конференції.

 

За словами пані Біганової, під час огляду місця події слідчим міськвідділу міліції за участі експерта-криміналіста на відстані 30 см від правого заднього колеса автомобіля було виявлено та вилучено пластикову пляшку зі слідами нальоту та деформації внаслідок термічної дії.

 

Нагадаємо, у ніч з 6 на 7 червня в Сумах невідомі підпалили автомобіль Renault Twingo кореспондентки сумського видання «Данкор» Олени Адаменко. Міліція пов'язує підпал із професійною діяльністю журналістки. Редакція «Данкора» оголосила винагороду за інформацію щодо підпалу. Пані Адаменко пов'язує інцидент з своєю журналістською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду