Міліція називає основною версією підпалу авто журналістки із Сум її професійну діяльність

Міліція називає основною версією підпалу авто журналістки із Сум її професійну діяльність

18 Червня 2014
2720

Міліція називає основною версією підпалу авто журналістки із Сум її професійну діяльність

2720
Міліція називає основною версією підпалу авто журналістки із Сум її професійну діяльність
Міліція називає основною версією підпалу авто журналістки із Сум її професійну діяльність

Одна з основних версій підпалу автомобіля журналістки сумської газети «Данкор» Олени Адаменко - її професійна діяльність. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на начальника сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області Ельвіру Біганову.

 

За словами пані Біганової, кримінальне провадження щодо підпалу автомобіля, яким користувалася родина Адаменко, знаходиться на особливому контролі як прокуратури, так і органів УМВС.

 

Як повідомляє сумський кореспондент ІМІ, в УМВС підтвердили, що не мають ані записів камер спостереження, ані свідків, на покази яких можна було б спиратися. Ельвіра Біганова повідомила, що внаслідок опитування жителів прилеглих будинків було виявлено трьох людей, які бачили пожежу, проте жоден з них не бачив момент підпалу автомобіля.

 

Також під час огляду місця події слідчим міськвідділу міліції за участі експерта-криміналіста на відстані 30 см від правого заднього колеса автомобіля було виявлено та вилучено пластикову пляшку зі слідами нальоту та деформації внаслідок термічної дії. Під час додаткового огляду місця події слідчим виявлено відсутність на задній частині автомобіля номерного знаку. Номерний знак виявлений під автомобілем без пошкоджень.

 

Правоохоронцями складено план слідчих дій та оперативно-розшукових заходів по кримінальному провадженню у справі. Підготовлено клопотання для звернення до суду щодо отримання тимчасового доступу до документів операторів мобільного зв'язку ПАТ «МТС Україна», ПАТ «Київстар», та ТОВ «Астеліт» в друкованому або електронному вигляді відносно вхідних, вихідних дзвінків та СМС повідомлень абонентів вказаних мобільних операторів, що перебували в зоні дії базової станції у червні. На даний час клопотання разом із матеріалами знаходяться у слідчого судді Ковпаківського райсуду. У разі задоволення клопотання ухвала суду про тимчасовий доступ до інформації буде направлена до мобільних операторів.

 

Як писала «Детектор медіа», у ніч з 6 на 7 червня в Сумах невідомі підпалили автомобіль Renault Twingo кореспондентки сумського інтернет-видання «Данкор» Олени Адаменко. Міліція пов'язує підпал із професійною діяльністю журналістки. Редакція «Данкора» оголосила винагороду за інформацію щодо підпалу. Пані Адаменко пов'язує інцидент з своєю журналістською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду