До 7 липня – прийом заявок на здобуття журналістської стипендії імені Вацлава Гавела

6 Червня 2014
3564

До 7 липня – прийом заявок на здобуття журналістської стипендії імені Вацлава Гавела

3564
До 7 липня – прийом заявок на здобуття журналістської стипендії імені Вацлава Гавела

До 7 липня приймаються заявки на здобуття премії імені Вацлава Гавела «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» на 2014-2015 академічний рік. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Взяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови. Стипендіати, які пройдуть відбір, матимуть нагоду стажуватися у редакціях головного офісу «Радіо Свобода» у Празі, співпрацюючи з досвідченими журналістами. Стажування триватиме з 1 жовтня 2014-го до 30 червня 2015 року.

 

Стипендія імені Вацлава Гавела - це спільна ініціатива «Радіо Свобода» і Міністерства закордонних справ Чехії, за підтримки Prague Freedom Foundation і Dagmar and Vaclav Havel Foundation VIZE97. Мета стипендії- підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму. «Стимулом до створення програми стала віра колишнього президента Чехії Вацлава Гавела у роль журналістики як трансформатора репресивних режимів», - зазначають ініціатори премії.

 

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС) оголошує про початок прийому заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2014-2015 академічний рік.

 

Заявки приймають на електронну пошту havelfellowship@rferl.org. Заявка складається з даних про учасника, мотиваційного листа, зразків робіт, двох рекомендаційних листів, резюме, «Листа Вацлаву Гавелу», а також копії сертифікату про знання англійської мови (необов`язково). З вимогами можна ознайомитися тут.

 

Нагадаємо, у 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України стала український журналіст-розслідувач, учасниця ініціативи YanukovychLeaks Наталія Седлецька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду