У Луцьку напали на знімальну групу телеканалу «Аверс» (ВІДЕО)

У Луцьку напали на знімальну групу телеканалу «Аверс» (ВІДЕО)

30 Травня 2014
4850

У Луцьку напали на знімальну групу телеканалу «Аверс» (ВІДЕО)

4850
У Луцьку напали на знімальну групу телеканалу «Аверс» (ВІДЕО)
У Луцьку напали на знімальну групу телеканалу «Аверс» (ВІДЕО)

У м.Луцьку група місцевих жителів на знімальну групу луцького телеканалу «Аверс», заважаючи знімати сюжет про виселення  з приватного будинку квартирантки з малою дитиною. Про це повідомляє інтернет-видання ВолиньPost.

 

Коли журналістка Вікторія Притулюк та оператор Неля Прокопчук почали знімати, як виселяють на вулицю квартирантку Долмару Масхатову, у якої є неповнолітня дитина, на них напала «група підтримки» господарів орендованого будинку (на фото).

 

Як зафіксовано на відео, знімальну групу телеканалу «Аверс» штовхали, намагались вибити камеру та публічно принижували. Жінки, що представилися педагогом і лікарем, почали погрожувати журналістам: «Ви чого приїхали тут і махаєте своєю камерою? По-хорошому не розумієте, буде по-поганому». Також одна з цих жінок погрожувала журналістам, що вони матимуть «великі проблеми».

 

Під час інциденту на місці були присутні правоохоронці, які  не втручалися в конфлікт. Лише через годину після нападу на знімальну группу вони зауважили, що журналісти мають право вести зйомку на вулиці.  

 

Журналісти телеканалу «Аверс» звернулись до керівника волинської міліції Петра Шпиги, а також до прокуратури області з проханням притягнути до відповідальності осіб, які напали на знімальну групу. Також на телеканалі вважають, що варто звернути увагу й на поведінку міліціонерів, які не заважали скоєнню правопорушення.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду