У Херсоні побили  блогера та активістку Євромайдану Валентину Крицак

У Херсоні побили блогера та активістку Євромайдану Валентину Крицак

29 Травня 2014
5142

У Херсоні побили блогера та активістку Євромайдану Валентину Крицак

5142
У Херсоні побили  блогера та активістку Євромайдану Валентину Крицак
У Херсоні побили  блогера та активістку Євромайдану Валентину Крицак

20 травня у м.Херсоні невідомий побив місцевого блогера та активістку Євромайдану Валентину Крицак. Про це у своєму Facebook написав місцевий активіст Олег Зайченко.

 

У потерпілої діагностовано  щелепно-лицеву травму. Пані Крицак майже не може говорити, спілкується письмово. 

 

В коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) Олег Зайченко зазначив, що напади на Валентину Крицак він пов'язує із її активною діяльністю по підтримці блок-постів на кордоні Херсонської області та Криму, а також із розміщеним нею відео-роликом «Володя Монгол про Януковича!», у якому йдеться про тюремне минуле четвертого президента України. Ролик має 899 626 переглядів.

 

Валентина Крицак у відповіді до запису Олега Зайченка зазначила,  що вона до міліції не зверталася, зважаючи на попередні звернення, котрі не закінчилися повним розслідуванням.  «Справа в тому, що ми раніше міліцію викликали щодо побиття вікон в моїй квартирі 15 січня і була заява, потім червоною фарбою обмалювали будинок і двері під'їзду, звинувачуючи мене у сприянні вбивства міліціонера (як організатора Євромайдану, типу ми там готуємо вбивць правоохоронців на прикладі Наливайченко Андрія). Ще раніше, в 2004 р. біля мого будинку було вчинено напад на мене, черепно-мозгова травма та забрано телефон і теж відразу викликали міліцію. І що? Хоч один з цих злочинів за моєю заявою розкрито? Ні. Тому вже не бачила смислу звертатися за допомогою» - написала активістка.

 

Нагадаємо, Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) вимагала від Генеральної прокуратури України (ГПУ) звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності слідчого Комсомольського райвідділу міліції Херсона Дарію Зубко, яка втретє закрила кримінальне провадження у справі щодо нападу на журналістів інформаційного агентства «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка 13 березня, а також закрила ще одну справу  щодо нападу на Олександра Тарасова 1 липня 2013 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду