ГО «Детектор медіа» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення

ГО «Детектор медіа» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення

19 Травня 2014
3854

ГО «Детектор медіа» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення

3854
ГО «Детектор медіа» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення
ГО «Детектор медіа» нагородила переможців конкурсу матеріалів про громадське мовлення

Імена лауреатів конкурсу матеріалів про громадське мовлення було оголошено під час бар-кемпу «Цифрова журналістика, інформаційна безпека та висвітлення виборів», що проходив 17-18 травня у Бучі і був організований громадською організацією «Детектор медіа».

 

Перше місце і нагороду у 4000 грн. та додаткове замовлення на 3000 грн. отримали журналіст та кінодраматург Володимир Фоменко і викладач Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченко Ілля Хоменко за матеріал «Громадське мовлення з погляду соціальної кібернетики». Його було опубліковано у чернігівському виданні «Високий вал».

 

Друге місце і 3000 грн. та додаткове замовлення на 3000 грн. дісталося  харківському журналісту Євгену Маслову за матеріал «Общественное телевидение, общественный довогор и ничего личного» для інтернет-видання «Главное».

 

Третє місце розділили одразу два матеріали. Це роботи Марії Гаврилишин та Марти Гладкої «А скільки ви готові платити за правду?», а також стаття Катерини Сергацкової «Общестенные медиа а Украине как реалити-шоу для критиков». Кожен із переможців отримає по 2000 грн. і додаткове замовлення на 3000 грн.

 

У окремій студентській номінації стаття студентки 4 курсу спеціальності «Журналістика» Київського університету ім. Бориса Грінченка Маргарити Тулуп «Тест на демократію» набрала найбільше балів. Разом з тим ця робота увійшла до четвірки найкращих матеріалів у загальному рейтингу. Відтак Маргарита, окрім 1000 грн. та додаткового замовлення на 3000 грн. отримає ще й нагороду за четверте місце у розмірі 1000 грн.

 

 

«Усі статті, що увійшли до шорт-листа фіналістів - дуже сильні. Стаття, що посіла перше місце, набрала 40,8 балів, четверте місце - 37,6. Тобто розрив між ними - лише три бали.  Розрив між іншими переможцями ще менший», - пояснив Віталій Яринич, виконавчий директор ГО «Детектор медіа». 

 

Загалом на конкурс надійшло 63 роботи, які можна прочитати тут.

 

Нагадуємо, наразі ГО «Детектор медіа» проводить ще три журналістських конкурси: «Якими мають бути місцеві ЗМІ», «Українська журналістика у часи соціально-політичних конфліктів та воєнних дій» та «Інформаційні війни: причини, наслідки, як протидіяти».

 

Призовий фонд кожного конкурсу - 25000 грн. Дедлайн подачі матеріалів - 31 травня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду