До 23 червня – прийом заявок для участі в Літній школі журналістики газети «День»

До 23 червня – прийом заявок для участі в Літній школі журналістики газети «День»

14 Травня 2014
4250

До 23 червня – прийом заявок для участі в Літній школі журналістики газети «День»

4250
До 23 червня – прийом заявок для участі в Літній школі журналістики газети «День»
До 23 червня – прийом заявок для участі в Літній школі журналістики газети «День»

Всеукраїнська газета «День» оголошує  набір учасників для участі у Літній школі журналістики, яка триватиме з 1 липня по 1 серпня.

 

Учасники Літньої школи журналістики газети «День» не тільки підключаться до повноцінної роботи редакції, а й паралельно познайомляться з проектами «Дня», візьмуть участь у зустрічах з яскравими постатями української політики, культури, інформаційного простору.

 

Охочі пройти стажування у редакції «Дня» в рамках Літньої школи журналістики повинні заповнити анкету учасника та написати есе на одну із запропонованих тем:

1. Уроки для української політичної еліти: актуальність минулого у ретроспективі сучасного (на основі прочитання публіцистики Віктора Петрова «Українська інтелігенція - жертва большевицького терору», Ліни Костенко «Гуманітарна аура нації...», «Геній в умовах заблокованої культури» Дмитра Донцова «Модерне москвофільство. Мазепа і мазепинство», Михайла Грушевського «На порозі нової України. Наша західна орієнтація» - серія «Підривна література»+ есей Олега Ольжича «Дух руїни» із серії «Бронебійна публіцистика»).

2. Історична модель «СРСР - Росія» та російсько-українська інформаційна війна 2013-2014 року: уроки для журналістів (на основі прочитання публіцистики Івана Багряного «Я не хочу вертатись до СССР?», Василя Стуса «Таборовий зошит», Михайла Драгоманова «Пропащий час», Миколи Костомарова «Дві Русі» - з серії «Бронебійна публіцистика», Джеймс Мейс «Повість про двох журналістів» - «Підривна література»).

3. Українці після Майдану: про самоідентифікацію і зміну мислення (на основі прочитання Івана Франка «Що таке поступ?», Юрія Шевельова «Москва, Маросєйка», Петра Григоренка «Приховування історичної правди» - «Бронебійна публіцистика» + Тарас Шевченко «Щоденник», Андрій Сахаров «Мир через полвека...» - «Підривна література»

4. Геополітичні вектори українського «хутора»: куди далі? (на основі прочитання Пантелеймона Куліша «Листи з хутора», В'ячеслава Липинського «Листи до братів-хліборобів», Миколи Хвильового «Україна чи Малоросія?» - «Бронебійна публіцистика»; Єжи Ґедройця «З нотаток Редактора», Степана Бандери «Питання атомної війни і визвольна революція» - «Підривна література»).

 

Літня школа журналістики - безкоштовна. Організатори пропонують зробити невеликий внесок у розвиток проектів «Дня». Конкурсантам, які візьмуть участь у акції «Подарунок рідній школі», будуть надані переваги при відборі. Для того, щоб взяти участь у акції, потрібно придбати одну із серій книжок із «Бібліотеки «Дня» («Екстракт», «Бронебійна публіцистика», «Підривна література»...).

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду