«Стоп цензурі!» закликає парламент обрати членом Нацради Тараса Шевченка

«Стоп цензурі!» закликає парламент обрати членом Нацради Тараса Шевченка

14 Травня 2014
6582

«Стоп цензурі!» закликає парламент обрати членом Нацради Тараса Шевченка

6582
«Стоп цензурі!» закликає парламент обрати членом Нацради Тараса Шевченка
«Стоп цензурі!» закликає парламент обрати членом Нацради Тараса Шевченка

Журналістський рух «Стоп цензурі!» вітає рішення українського парламенту щодо відставки членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та оголошення конкурсу на чотири вакантні посади. Рух закликає Верховну Раду обрати членом Нацради Тараса Шевченка, директора Інституту медіа права. Відповідну заяву рух поширив 14 травня.

 

«Як досвідчений медіа-юрист і фахівець у сфері свободи слова та інформації Тарас Шевченко має всі необхідні якості для підвищення авторитету і ролі регулятора, - вважають члени руху. - Як представник громадянського суспільства Тарас Шевченко здатен враховувати не лише інтереси держави і ринку, але і громадян, як повноцінного кола суб'єктів, чиїми правами досить часто нехтували при ухваленні важливих рішень».

 

Наводимо текст заяви повністю:

 

«Заява

щодо підтримки кандидата у члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

 

Журналістський рух «Стоп цензурі!» вітає рішення українського парламенту щодо відставки членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та оголошення конкурсу на чотири вакантні посади.

 

Національна рада телебачення і радіомовлення протягом останніх 10 років фактично не займалась розвитком інформаційного простору, а лише допомагала олігархам створювати медіа-холдинги. Також Нацрада боролася з незалежними медіа, зокрема, через ненадання ліцензій на цифрове мовлення, фактично провалила перехід на ефірне цифрове мовлення і сприяла виникненню монополіста, діяльність якого викликає масу питань у представників медійної галузі. За рік до відключення аналогового мовлення відповідно до міжнародної угоди «Женева-2006» Україна не має інформації про фактичне покриття цифровим сигналом території України, а відтак створена реальна загроза інформаційним правам громадян.

 

Непрозорі конкурси, відсутність мотивації в рішеннях, відсутність реакції на порушення телеканалами стандартів журналістики під час подій Євромайдану - це лише частина «здобутків» регулятора за останні роки.

 

Медійна спільнота вважає, що Нацрада як єдиний регулятор у сфері телерадіомовлення має бути представлена кваліфікованими і досвідченими кадрами - спеціалістами у галузі телекомунікацій, телебачення, медіа-юристами, та представниками профільних громадських організацій. Майбутні члени Нацради мають ухвалювати виважені і обґрунтовані рішення, базуючись і виходячи з міжнародних стандартів, а також з інтересів усіх зацікавлених сторін - держави, галузі і громадян України, а не лише окремих власників чи фінансово-промислових груп.

 

Рух «Стоп цензурі!» закликає Верховну Раду України обрати членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення директора Громадської організації «Інститут Медіа Права» Тараса Шевченка. Як досвідчений медіа-юрист і фахівець у сфері свободи слова та інформації Тарас Шевченко має всі необхідні якості для підвищення авторитету і ролі регулятора. Тарас Шевченко є співавтором багатьох медійних законів, зокрема, Закону України «Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення», Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення». Як представник громадянського суспільства Тарас Шевченко здатен враховувати не лише інтереси держави і ринку, але і громадян, як повноцінного кола суб'єктів, чиїми правами досить часто нехтували при ухваленні важливих рішень».

 

 

Довідка

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням/news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері:http://twitter.com/Stopcensorship

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6582
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду