Комітет свободи слова оголосив конкурс на членство в Нацраді – документи приймають лише протягом 10 днів

Комітет свободи слова оголосив конкурс на членство в Нацраді – документи приймають лише протягом 10 днів

8 Травня 2014
5429

Комітет свободи слова оголосив конкурс на членство в Нацраді – документи приймають лише протягом 10 днів

5429
Нові члени Нацради замінять Євгена Баранова, Ірину Опілат, Миколу Фартушного і Вікторію Георгієвську
Комітет свободи слова оголосив конкурс на членство в Нацраді – документи приймають лише протягом 10 днів
Комітет свободи слова оголосив конкурс на членство в Нацраді – документи приймають лише протягом 10 днів

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації у зв'язку з достроковим припиненням повноважень членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначених за квотою Верховної Ради України, оголосив відбір кандидатур на заміщення чотирьох вакантних посад членів Нацради. Відповідне повідомлення було надруковано сьогодні, 8 травня, в газеті «Голос України» № 89 (5839).

 

Конкурс оголошено внаслідок набуття чинності 8 травня законом № 1222-VII «Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо дострокового припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення».Згідно з прикінцевими та перехідними положеннями цього закону достроково припиняються повноваження чотирьох членів Нацради, призначених Верховною Радою України: Євгена Баранова, Ірини Опілат, Миколи Фартушного і Вікторії Георгієвської.

 

Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції у Верховній Раді України та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

Пропозиції щодо кандидатур та документи кандидатів приймаються впродовж 10 днів від дати оприлюднення оголошення.

 

Кандидати зобов'язані подати наступні документи:

- рекомендацію депутатської фракції Верховної Ради України або всеукраїнського об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації (із витягом з протоколу ухвалення рішення щодо рекомендації);

- особову картку II -2 ДС із власноруч написаною  автобіографією;

- копію паспорта громадянина України (сторінки 1, 2 та сторінку зі штампом про реєстрацію за місцем проживання);

- копію документів про освіту;

- копію трудової книжки;

- декларацію про доходи за 2013 рік;

- 4 фотокартки 3х4;

- медичну довідку форми 133/0;

- сертифікат нарколога;

- сертифікат психолога;

- письмову згоду на призначення і проведення спеціальної перевірки.

 

Документи слід подавати за адресою: м. Київ-8, вул. Грушевського,5, Верховна Рада України, Комітет з питань свободи слова та інформації. Телефон  для довідок 286-80-38.

 

Нагадаємо, 17 квітня Верховна Рада ухвалила, а 6 травня в. о. Президента України Олександр Турчинов підписав закон «Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо дострокового припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення». 8 травня закон набрав чинності.

 

Закон дає змогу Верховній Раді та Президенту України змінювати членів Нацради, не схваливши звіту регуляторного органу, без узгодження одне з одним. Дотепер норма закону передбачала відставку всього складу Нацради тільки у випадку, якщо і парламент, і президент не схвалять звіту регулятора.

 

Перехідні положення законопроекту містять також норми про те, що повноваження призначених Верховною Радою нинішніх членів Нацради, яким висловлено недовіру постановою Верховної Ради від 28 лютого, припиняються достроково в момент набрання чинності цим законом; а нинішній конкурс на вакантні посади членів Нацради буде скорочено з 21 дня до 10 днів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду