Сергій Шаповал вийшов на зв’язок, але зі Слов’янська виїхати не може

Сергій Шаповал вийшов на зв’язок, але зі Слов’янська виїхати не може

28 Квітня 2014
6589

Сергій Шаповал вийшов на зв’язок, але зі Слов’янська виїхати не може

6589
Сергій Шаповал вийшов на зв’язок, але зі Слов’янська виїхати не може
Сергій Шаповал вийшов на зв’язок, але зі Слов’янська виїхати не може

Журналіст луцького інтернет-видання «ВолиньPost» Сергій Шаповал вийшов на зв'язок зі своєю сестрою, журналісткою Катериною Шаповал. Про це пані Шаповал написала у Facebook, підтвердивши інформацію «Детектор медіа».

 

За її словами, учора, 27 квітня, увечері, він зателефонував їй з невідомого номера телефону. Пояснив це тим, що його телефон розбито, він десь «у канаві» лежить.

 

«Він дійсно у Слов'янську. Телефоном сказав, що з ним усе гаразд і все по добрій волі. Не вірю. Чому? Запропонувала негайно його вивезти. Сказав, що треба порадитися де з ким, після цього телефон було вимкнено», - написала вона у Facebook.

 

«Він сказав, що знаходиться у Слов'янську. Де саме - не уточнив, - розповіла Катерина Шаповал «Детектор медіа». - Я питала, він казав, що йому дали можливість подзвонити, вивезли за місто, де ловить сигнал. Але я чула, що він говорить з приміщення. Я йому сказала, що ти не з машини говориш, а з приміщення, на що він відповів, що тут є різні місця».

 

«Він не сказав, що його утримують. Сказав, що не може так просто поїхати, бо там зона бойових дій і йому потрібно отримати документ у командира. Який документ - незрозуміло», - додала вона.

 

Після цього Катерина Шаповал пробувала подзвонити брату на той самий номер, але він на автовідповідачі.

 

Сергій Шаповал зателефонував тільки своїй сестрі, тому що в неї легкий для запам'ятовування номер, пояснює пані Шаповал. Він також попросив скинути йому смскою номер дружини, але так і не вийшов з нею на зв'язок. Дружина також не змогла додзвонитися до чоловіка, каже сестра журналіста.

 

Катерина Шаповал упевнена, що її брат перебуває в полоні. Вона має намір продовжувати його пошуки та добиватися його звільнення як офіційними, так і неофіційними каналами.

 

За її словами, їй регулярно телефонують з МВС, але чи здійснює міліція реальні дії з пошуку та визволення її брата, Катерині Шаповал невідомо. «Я знаю, що дружина ледве добилася, щоб у Луцьку зареєстрували її заяву до міліції», - додала журналістка.

 

Нагадаємо, 26 квітня зник зв`язок із журналістом «ВолиньPost» Сергієм Шаповалом, який висвітлював ситуацію в Харкові, а після цього повідомив друзям, що вирушив до Слов`янська. Починаючи з 15-ї години, він не відповідав на телефонні дзвінки дружини. Близько 21-ї телефонний зв`язок увірвався з ним взагалі.

 

27 квітня рідні та колеги Сергія Шаповала в Києві та Луцьку звернулися із заявами до міліції про зникнення журналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6589
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду