Комітет захисту журналістів вимагає звільнити Сергія Лефтера

Комітет захисту журналістів вимагає звільнити Сергія Лефтера

27 Квітня 2014
4516

Комітет захисту журналістів вимагає звільнити Сергія Лефтера

4516
Комітет захисту журналістів вимагає звільнити Сергія Лефтера
Комітет захисту журналістів вимагає звільнити Сергія Лефтера

Комітет захисту журналістів привітав звільнення двох журналістів на сході України - Саймона Островського та Євгена Гапича - і закликав звільнити репортера польського фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера, про якого нічого не чути з 15 квітня і якого утримують проросійські сепаратисти на чолі із самопроголошеним мером Слов'янська В'ячеславом Пономарьовим. Відповідну заяву КЗЖ поширив 25 квітня.

 

«Із журналістами не повинні поводитися як із заручниками під час цієї кризи і вони мають право на вільне висвітлення, - заявила координатор програм КЗЖ у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова. - Ми закликаємо всі сторони припинити поводитися, як з ворогами, з тими, хто намагається висвітлювати кризу, і вимагаємо негайно звільнити Сергія Лефтера».

 

КЗЖ нагадує, що в четвер, 24 квітня, було звільнено з полону репортера американського видання Vice News Саймона Островського і фотографа-фрілансера Євгена Гапича. За словами пана Островського, його утримували сепаратисти, зв'язували та били. Він також бачив у полоні Сергія Лефтера. Дружина Євгена Гапича повідомила українським журналістам, що він не міг говорити з пресою, ому що був у шоці через жорстоке поводження в полоні, де його жорстоко побили за те, що він журналіст.

 

Нагадаємо, за даними Інституту масової інформації, від початку квітня по 25 квітня на Сході, переважно на Донеччині, сепаратисти захопили 18 журналістів. 26 квітня у Слов'янську зник зв'язок із журналістом Сергієм Шаповалом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4516
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду