Міліція Гадяча відкрила провадження щодо викрадення Ірми Крат у Слов’янську

Міліція Гадяча відкрила провадження щодо викрадення Ірми Крат у Слов’янську

22 Квітня 2014
6971

Міліція Гадяча відкрила провадження щодо викрадення Ірми Крат у Слов’янську

6971
Міліція Гадяча відкрила провадження щодо викрадення Ірми Крат у Слов’янську
Міліція Гадяча відкрила провадження щодо викрадення Ірми Крат у Слов’янську

Міліція м. Гадяча (Полтавська обл.) відкрила провадження щодо викрадення у м. Слов'янську (Донецька обл.) шеф-редактора інтернет-видання «Прихована правда» Ірми Крат. Про це йдеться у витягу з кримінального провадження, наданого адвокату Олегу Веремієнку, копію якого опубліковано у Facebook.

 

Гадяцький РВ УМВС України вніс заяву в ЄРДР по ст.115 КК України,  розпочато досудове розслідування. Провадження відкрите на основі заяви Мілани Анічіної, сестри журналістки. У повідомленні йдеться, що Ірма Крат прибула до Слов'янська для журналістського розслідування, після цього з нею було втрачено зв'язок.

 

Нагадаємо, 20 квітня у Слов'янську сепаратисти захопили засновницю сайту «Прихована правда» Ірму Крат. Про повідомили очевидці подій. Сепаратисти начебто звинувачують Крат в «тортурах антімайдановців і розстрілі "Беркута"».

 

 

Як повідомила «Українська правда», журналістів привели до Ірми Крат, у якої був на голову одягнений пакет, і вказавши на неї, заявили, що у неї була «жіноча сотня» на Майдані, а до Слов'янська вона приїхала, «щоби завдавати шкоди». Після цього її забрали і відвели  у невідомому напрямку.

 

Як повідомила Ірма Крат у коментарі російському телеканалу LifeNews, вона приїхала в Слов'янськ як журналістка - «висвітлювати події». «Мене затримали за те, що я нібито виступила проти референдуму. Але це домисли. Я приїхала в Слов'янськ, щоб розповісти неупереджену правду», - зазначила вона.

 

21 квітня біля захопленої сепаратистами будівлі СБУ у Слов'янську відбулася прес-конференція Ірми Крат. «Щодо умов перебування в СБУ, Ірма розповіла, що до неї ставляться нормально, не знущаються, забезпечують нормальним харчуванням. І вона навіть тішиться з того факту, що зможе підготувати репортаж про те, як вона була заложницею», - розповів «Детектор медіа» присутній на прес-конференції журналіст Time Саймон Шустер.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти взяли в полон п'ятьох журналістів. Зокрема, 21 квітня були затримані двоє іноземних журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. У них відібрали документи, гроші та фототехніку. Пізніше сепаратисти відпустили іноземних журналістів.

 

Крім того, у Слов'янську утримують викраденого журналіста Сергія Лефтера, який раніше працював на Першому національному.

 

Служба зв`язків з громадьскістю ГУМВС України в Донецькій області  повідомляє, що правоохоронці не виявили жодних свідків, які підтверджують факти викрадення, також немає і відомостей про перебування перелічених журналістів у Слов'янську.

 

Організація з безпеки і співпраці в Європі також закликала негайно звільнити всіх заручників у Слов'янську Донецької області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду