У Слов’янську викрали журналіста Сергія Лефтера

У Слов’янську викрали журналіста Сергія Лефтера

17 Квітня 2014
10985

У Слов’янську викрали журналіста Сергія Лефтера

10985
У Слов’янську викрали журналіста Сергія Лефтера
У Слов’янську викрали журналіста Сергія Лефтера

У середу, 16 квітня, у місті Слов'янськ (Донецька область) невідомі захопили журналіста фонду «Відкритий діалог», який реалізує місію спостереження за ситуацією на Сході України, Сергія Лефтера. Про це «Телекртиці» повідомив польський журналіст Томаш Пєхаль, друг викраденого.

 

Як повідомляє «Корреспондент.net» з посиланням на представника фонду «Відкритий діалог» Андрія Вальчишина, Сергій Лефтер поїхав у Слов'янськ 14 квітня для написання репортажу з місця подій. Також представник додав, що викрадачі журналіста можуть підозрювати його в шпигунстві та участі у «Правому секторі».

 

«Журналіст Сергій Лефтер 16 квітня 2014 року був затриманий так званими сепаратистами у місті Слов'янську (Донецька область, Україна). Джерело повідомило, що його звинуватили в участі у "Правом секторі" та шпигунстві. За останніми даними, зараз Сергій Лефтер перебуває у підвалі міського відділу СБУ на вул. Карла Маркса, куди його перевезли з будівлі міськради. Фізичний стан журналіста невідомий», - повідомив пан Вальчишин.

 

У коментарі «Детектор медіа» Томаш Пєхаль розповів, що ще вчора із журналістом усе було добре і викрадачі ставились до нього по-людськи, проте сьогодні про стан пана Лефтера нічого невідомо.

 

«Є неперевірена інформація про те, що ще є група затриманих журналістів. Але Сергія тримають самого. Вчора його навіть годували й ставились нормально. Вчора він був ще не побитий. Зараз - невідомо. Люди, які його тримають, неадекватні. Якщо в місті буде загострення - на затриманих це відобразиться впершу чергу. Сепаратисти - російські військові та місцеве населення, що їх підтримує. Джерело інформації дуже налякане», - сказав пан Пєхаль.

 

Андрій Вальчишин також додав, що «Відкритий діалог» уже звернувся до представників ООН та ОБСЄ із проханням визнати, що відповідальність за викрадення українського журналіста лежить на Російській Федерації.

 

«Росія перешкоджає збору та оприлюдненню об'єктивної інформації про події на Сході України, чим пояснюються переслідування незалежних журналістів. Водночас триває активна Російська пропаганда у регіоні та у світі, поширення неправдивої інформації, що тягне розгортання та поглиблення конфлікту між Україною та Росією»,   - сказав представник фонду.

 

Як повідомляє «Громадське ТБ», до прибуття на Донеччину пан Лефтер працював у Криму.

 

Нагадаємо, Сергій Лефтер був одним із двох журналістів, що звільнились у грудні 2013-го з Першого національного через незгоду з редакційною політикою.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10985
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду