Українським ЗМІ доведеться перереєстровуватися в Криму за російськими законами

8 Квітня 2014
4225

Українським ЗМІ доведеться перереєстровуватися в Криму за російськими законами

4225
Українським ЗМІ доведеться перереєстровуватися в Криму за російськими законами

Усім українським і кримським ЗМІ, що здійснюють свою діяльність на території Криму, до кінця року необхідно буде перереєструватися в суворій відповідності до чинного законодавства Російської Федерації. Про це на прес-конференції 7 квітня повідомив міністр з інформації та масових комунікацій Республіки Крим Дмитро Полонський, пише «Центр журналістських розслідувань».

 

«Ви знаєте, що за російським законодавством, якщо мова йде про інтернет-інформаційні агентства, то вони повинні проходити реєстрацію. В Україні такого не було. Будь-хто міг відкрити інформаційне агентство, робити і повідомляти все, що йому хочеться», - сказав він.

 

«Що стосується представництв українських, то така робота - це міжнародні засоби масової інформації. Будь ласка, нехай відкривають представництва і працюють», - додав пан Полонський.

 

Українським телеканалам для подальшої роботи також необхідно буде перереєструватися, повідомляють «События Крыма». «Якщо українські телеканали у відповідності до російського законодавства будуть мати всі дозвільні документи на мовлення на території Республіки Крим, укладати необхідні угоди й оплачувати за своє мовлення, то в них ніяких проблем бути не повинно», - сказав пан Полонський.

 

Також міністр з інформації та масових комунікацій Республіки Крим запевнив, що всім ЗМІ, які будуть проходити перереєстрацію відповідно до російського законодавства, не потрібно буде їхати до Москви, щоб оформити необхідний пакет документів. Міністерство інформації, за його словами, буде надавати юридичну та практичну допомогу.

 

«Ми домовилися з Міністерством зв'язку Російської Федерації, щоб не напружувати наші ЗМІ, щоб вони не їхали до Москви, - повідомив пан Полонський. - Було вирішено, що ми на себе тут візьмемо функцію надання допомоги, у тому числі і юридичної, пов'язаної з підготовкою цих документів, формуванням пакета. І вже через наше міністерство пакети передаватимуться до Москви, де будуть видаватися дозвільні документи».

 

Дмитро Полонський також повідомив, що кримський уряд планує відновлення мереж проводового радіо та шукає механізми отримання у власність мереж, що належать «Укртелекому».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду