Щодо вбивства журналіста Сергієнка порушено кримінальне провадження

Щодо вбивства журналіста Сергієнка порушено кримінальне провадження

6 Квітня 2014
4313

Щодо вбивства журналіста Сергієнка порушено кримінальне провадження

4313
Щодо вбивства журналіста Сергієнка порушено кримінальне провадження
Щодо вбивства журналіста Сергієнка порушено кримінальне провадження

Обставини загибелі активіста й журналіста Василя Сергієнка встановлює управління МВС України в Черкаській області спільно з обласною прокуратурою. Про це йдеться у повідомленні служби зв`язків з громадськістюУМВС України в Черкаській області.

 

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Слідство у справі триває.

 

Тіло пана Сергієнка з ознаками катування та насильницької смерті, як писала «Детектор медіа», знайшли 4 квітня у лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

 

«До чергової частини Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції звернулась мати потерпілого з заявою про те, що невiдомiособи iз застосуванням фiчної сили, примусово посадили її сина до автомобіля та вивезли в невідомому напрямку.На місце події черговий частини міліції негайно направив слідчо-оперативну групу.Під час проведення оперативно - розшукових заходів тіло зниклого чоловіка, з ознаками насильницької смерті, було знайдено», - йдеться в повідомлення служби зв`язкыв з громадськістю.

 

Обставини події та особи, які причетні до викрадення та вбивства активіста встановлюються.

 

Нагадаємо, про викрадення та зникнення  пана Сергієнка заявили й представники ВО Свобода. У «Свободі» його зникнення пов'язують із журналістською діяльністю, зокрема - «серією його статей, що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів "регіонала" Геннадія Бобова».

 

Сам Бобов заявив: «Я оголошую винагороду в 50 000 гривень за інформацію, що дозволить слідству знайти активіста ВО "Свободи" В.Сергієнка. Переконаний, що викрадення В.Сергієнко має політичні цілі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду