Томенко закликав Турчинова визначитись із виборами нового складу Нацради

Томенко закликав Турчинова визначитись із виборами нового складу Нацради

27 Березня 2014
5549
27 Березня 2014
15:57

Томенко закликав Турчинова визначитись із виборами нового складу Нацради

5549
Томенко закликав Турчинова визначитись із виборами нового складу Нацради
Томенко закликав Турчинова визначитись із виборами нового складу Нацради

Комітет з питань свободи слова та інформації звернувся до в.о. президента України Олександра Турчинова з вимогою невідкладно вирішити питання стосовно звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Таке рішення члени Комітету ухвалили на черговому засіданні, що відбулося 26 березня.

 

За словами голова Комітету Микола Томенко, склалася парадоксальна ситуація, коли Верховна Рада проголосувала за недовіру Нацраді, але досі в.о. президента не визначився, чи  підтримуватиме він попередній склад Нацради. На сайті президента досі немає інформації про те, схвалено звіт Нацради, чи ні.

 

«Від цього залежить, як ми рухаємося далі. Верховна Рада може оголосити конкурс та обрати нових членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення тільки після того, як звіт Нацради буде також не схвалений в.о. президента. Якщо він схвалить звіт, то нам треба буде думати над механізмом заміни бодай чотирьох членів Нацради за квотою парламенту за умови збереження чотирьох членів Нацради від президента», - зазначив Микола Томенко.

 

Водночас він висловив переконання в тому, що сьогодні влада вже практично місяць, як дотримується хибної точки зору стосовно того, що вона може реанімувати і зробити «чесною» діяльність Національної ради, яку ще вчора називала «злочинною». «Підхід повинен бути однозначний: Нацрада повинна бути відправлена у відставку, і ми маємо почати формувати новий її склад», - підсумував Микола Томенко.

 

Нагадаємо, профільний комітет рекомендував Верховній Раді відхилити звіт Нацради і висловити регулятору недовіру.

 

Як писала «Детектор медіа», Верховна Рада 28 лютого з другої спроби висловила Нацраді недовіру.

 

Раніше члени Нацради Володимир Манжосов, Микола Фартушний і Лариса Мудрак подали заяви про звільнення з Нацради. Оскільки Нацрада не ухвалила рішення про їхню відставку, вони повернулися до виконання своїх обов'язків, зокрема подали позов до суду щодо відключення чотирьох російських каналів.

 

Нагадаємо, рух «Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5549
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
petroff
3687 дн. тому
Дуже цікава ситуація.... ну знов забули про Колю Томенка!!! Треба терміново про себе нагадати. Проблема тільки в тому, що всі ще добре пом"ятають призначення Василя Климчука на "Раду"!!! Дерібан від Колі триває - є нові кандидатуру на нац. раду, і вже погодженні - питання тільки як???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду