Головред сайту «Громадянська оборона» вимушена була тікати з Криму

Головред сайту «Громадянська оборона» вимушена була тікати з Криму

22 Березня 2014
4298
22 Березня 2014
11:24

Головред сайту «Громадянська оборона» вимушена була тікати з Криму

4298
Головред сайту «Громадянська оборона» вимушена була тікати з Криму
Головред сайту «Громадянська оборона» вимушена була тікати з Криму

Директор медіа-центру IPC у Севастополі (АР Крим), головний редактор сайту «Громадянська оборона» Тетяна Ріхтун була змушена залишити своє місто і виїхати до Києва. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на «ENP East Media Freedom Watch».

 

Спершу господар приміщення, який журналісти орендували під офіс, поставив ультиматум: підвищення в два рази орендної плати або виселення впродовж трьох днів

 

«Ми погодилися виїхати. Однак коли вже спакували речі, заскочила так звана "самооборона". Заявили, що, за їх даними, у нас в офісі зберігається вибухівка, провели незаконний обшук. Вирішувалося питання про наше затримання. І тільки завдяки журналістам, які чергували під входом, нас не "закрили" в міліції. Однак стало зрозуміло, що далі залишатися небезпечно», - розповіла Тетяна Ріхтун.

 

За допомогою організації «Інтерньюз-Україна» пані Ріхтун була евакуйована до Києва. Зараз вона з іншими кримчанами, що залишили півострів, займається діяльністю створеного в столиці України Комітету біженців Криму. Сайт «Громадянська оборона» буде його офіційним медіа-ресурсом.

 

«Метою діяльності Комітету біженців Криму буде допомога і захист тих, кому належить облаштовувати нове життя поза півостровом, і підтримка зв'язку з тими, хто там залишається. Багато людей в шоці, не знають, що їм далі робити. Ситуація з кожним днем змінюється і не в кращий бік. Постійно нам дзвонять, приїжджають сюди. Є ті, хто перебувають в зовсім відчайдушному положенні, з маленькими дітьми, навіть немовлятами. Їх потрібно розселяти, причому у відповідних умовах...», -  розповідає журналістка.

 

Можливості повернення до Криму Тетяна Ріхтун поки не бачить.

 

Нагадаємо, 3 березня в Севастополі під штабом Чорноморського флоту РФ невідомий вдарив по голові місцеву журналістку, керівника IPC-Севастополь Тетяну Ріхтун та відібрав відеокамеру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду