Марія Бурмака вирішила подаватися на членство в Нацраді

Марія Бурмака вирішила подаватися на членство в Нацраді

18 Березня 2014
6364
18 Березня 2014
15:11

Марія Бурмака вирішила подаватися на членство в Нацраді

6364
Марія Бурмака вирішила подаватися на членство в Нацраді
Марія Бурмака вирішила подаватися на членство в Нацраді

Телеведуча, музикант, громадський діяч і викладач Інституту журналістики Марія Бурмака прийняла рішення подавати свою кандидатуру до членства у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Про це пані Бурмака повідомила на своїй сторінці у Facebook, особисто підтвердивши інформацію в коментарі «Детектор медіа».

 

«Не раз у розмовах із моїми колегами музикантами, письменниками та громадськими діячами ми говорили, що проти нас ведеться інформаційна війна. Теперішній час показав, що ми фактично її програли. Тому, за ініціативи і підтримки моїх друзів та однодумців, я прийняла рішення подавати свою кандидатуру до членства у НацРаді з питань телебачення і радіомовлення», - повідомила вона.

 

Зі слів пані Бурмаки, низка її друзів і однодумців, яких вона дуже поважає, підписали звернення до Верховної Ради на її підтримку. Це Семен Глузман, Євген Сверстюк, Мрідула Гош, Дмитро Павличко, Ніна Матвієнко, Сергій Квіт, Євген Нищук, Петро Гончар, Мирослав Маринович, Оксана Забужко, Оксана Пахльовска, Богдан Нагайло, Іван Малкович, Володимир Різун, Олег Михайлюта (Фагот), Сергій Фоменко (Фома), Галина Тельнюк, Леся Тельнюк, Олександр Положинський.

 

«Ми багато обговорювали питання Національної ради, питання інформаційної безпеки, інформаційної політики з моїми друзями - громадськими, культурними діячами, музикантами. І в розмові виникло питання, що в Нацраді мають бути представлені люди, яким довіряють. Я більшою мірою творча людина, але для мене важлива довіра людей, які до мене звернулися і підписали лист на мою підтримку. Я сподіваюся, що відповідаю тим критеріям, які висуваються до кандидатів», - сказала пані Бурмака в коментарі «Детектор медіа».

 

Також пані Бурмака публічно звернулася до голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка із запитанням, якою має бути процедура подання і чи пані Бурмака таке право, виявляти таку ініціативу.

 

Нагадаємо, що суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Нацради у Верховній Раді є всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності ЗМІ та парламентські депутатські фракції.

 

«Звісно, я знаю процедуру висування кандидатів. Напевно, всі кандидати, які подавалися раніше, були висунуті за процедурою, але в результаті ми зараз не маємо інформаційної політики», - зауважила пані Бурмака. З її слів, вона консультувалася з деякими людьми з приводу висування до Нацради, але ще не починала переговорів із всеукраїнськими громадськими організаціями в галузі ЗМІ і депутатськими фракціями - планує почати їх зараз.

 

Нагадаємо, 28 лютого Верховна Рада висловила недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, відхиливши її звіт за 2013 рік. Якщо звіт відхилить і Президент України, наслідком стане відставка всього складу Нацради і призначення нового складу - четвірки членів за квотою Президента України і четвірки членів за квотою Верховної Ради, обраних за процедурою висування і рейтингового голосування.

 

Рух «Стоп цензурі!» запропонував кандидатами в члени Нацради Тараса Шевченка, Наталію Лигачову, Костянтина Квурта, Тетяну Котюжинську, Ольгу Герасим'юк, Ольгу Большакову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6364
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Tanabash
3690 дн. тому
Поддерживаю инициативу Марии!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду