Журналістів ICTV й ATR не пускали на дільниці знімати кримський «референдум»

Журналістів ICTV й ATR не пускали на дільниці знімати кримський «референдум»

17 Березня 2014
4541
17 Березня 2014
15:17

Журналістів ICTV й ATR не пускали на дільниці знімати кримський «референдум»

4541
Журналістів ICTV й ATR не пускали на дільниці знімати кримський «референдум»
Журналістів ICTV й ATR не пускали на дільниці знімати кримський «референдум»

16 березня в Криму під час так висвітлення так званого «референдуму» журналісти, незважаючи на наявну акредитацію, постійно стикалися із забороною на здійснення професійної діяльності. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова кримського осередку Комітету виборців України Андрій Крісько, пише «Центр журналістських розслідувань».

 

«На дільниці 08163 (Сімферополь) знімальній групі ICTV спробували заборонити проводити зйомку, всупереч наявній акредитації, мотивуючи свої дії тим, що ЗМІ не зареєструвалися до відкриття дільниці. Тільки після телефонних переговорів з територіальною комісією для журналістів "зробили виняток". Аналогічна ситуація була в Білогірську у знімальної групи ATR. На дільниці 10020 (Феодосія) журналістам представники "самооборони" заборонили вести фотозйомку», - написав пан Крісько.

 

За його словами, на дільниці 01004 (Алушта) знімальній групі каналу Al Jazeera вдарили по камері, відламали мікрофон, заборонили знімати, не пустили на дільницю, мотивуючи тим, що в Алуштинській міськраді треба пройти додаткову акредитацію.

 

На дільницю № 08069 у Сімферополі, де голосував самопроголошений прем`єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, пустили не всіх журналістів, хоча вони й були акредитовані. Зокрема не потрапили на дільницю представники AFP та інших англомовних видань.

 

Як писала «Детектор медіа», у Джанкої на дільниці пускали тільки місцевий 11 канал. Відмову пропускати журналістів на виборчі дільниці члени дільниць пояснювали якимось розпорядженням «зверху».

 

Журналістів також не допускали на дільниці спостерігати за підрахунком голосів так званого кримського «референдуму». Про такі факти, зокрема, повідомили журналісти «Української правди», ATR, засновниця «Прихованої правди» Ірма Крат.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) засудили намагання місцевої кримської влади обмежити висвітлення у засобах інформації так званого «референдуму», який проводився 16 березня.

 

Представники цих організацій у день псевдореферендуму відкрили гарячі лінії в Криму. За даними Кримської асоціації вільних журналістів, переслідують на півострові, в основному, іноземних журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду