Держкомтелерадіо закликає не забороняти на українських каналах виступи пропутінських артистів

Держкомтелерадіо закликає не забороняти на українських каналах виступи пропутінських артистів

13 Березня 2014
6004
13 Березня 2014
13:43

Держкомтелерадіо закликає не забороняти на українських каналах виступи пропутінських артистів

6004
Держкомтелерадіо закликає не забороняти на українських каналах виступи пропутінських артистів
Держкомтелерадіо закликає не забороняти на українських каналах виступи пропутінських артистів

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак закликав не забороняти на українських каналах виступи російських артистів, які підтримали Володимира Путіна у його намірах захопити Крим. Натомість їм треба нагадувати, що українській народ має право на вибір і незалежність, йдеться у відкритому листі пана Червака.

 

У своєму листі пан Червак зауважив, що Палата культури Грузії прийняла рішення скасувати заплановані на травень гастролі в Тбілісі Театру Сергія Безрукова, який поставив свій підпис під антиукраїнським зверненням до Володимира Путіна.

 

«Не думаю, що у ці дні грузинські ЗМІ вітають російських гастролерів, які підписали це ганебне звернення. Наша позиція також має бути адекватною. Не закликаю до заборони їх виступів на наших каналах. Але не пропустімо нагоди при цьому нагадати їм, що українці великий європейський народ, який має законне право жити у власній, незалежній і соборній державі та нікому не дозволить себе принижувати», - пише пан Червак.

 

Також директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо нагадує, що російські артисти стали відомими і популярними, в тому числі, завдяки українським ЗМІ. «Не сьогодні-завтра російські актори, митці, письменники інші діячі культури знову приїдуть в Україну. Знову захочуть прийти на українське телебачення і радіо, щоб їх побачила і почула Україна», - додав Богдан Червак.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст відкритого листа Богдана Червака:

 

«Російські митці мають пам'ятати, що стали відомими в тому числі завдяки українським ЗМІ

 

Як відомо, деякі діячі культури Росії підтримали президента Путіна у його сепаратистській політиці щодо українського Криму. Серед них є різні люди. Одні піддалися шаленій геббельсівській пропаганді, других залякали, інші свідомо обрали шлях агресії та експансії України.

 

Але всі вони мають пам'ятати, що стали відомими і популярними, в тому числі, завдяки українським ЗМІ.

 

Не сьогодні-завтра російські актори, митці, письменники інші діячі культури знову приїдуть в Україну. Знову захочуть прийти на українське телебачення і радіо, щоб їх побачила і почула Україна.

 

Це і буде момент істини передусім для власників каналів і українських журналістів. Нагадаю, нещодавно Палата культури Грузії прийняла рішення скасувати заплановані на травень гастролі в Тбілісі Театру Сергія Безрукова, одного з тих, який поставив свій підпис під антиукраїнським зверненням до Путіна.

 

Не думаю, що у ці дні грузинські ЗМІ вітають російських гастролерів, які підписали це ганебне звернення.

 

Наша позиція також має бути адекватною. Не закликаю до заборони їх виступів на наших каналах. Але не пропустімо нагоди при цьому нагадати їм, що українці великий європейський народ, який має законне право жити у власній, незалежній і соборній державі та нікому не дозволить себе принижувати.

 

Відстоюємо власну, і національну честь та гідність!

 

Богдан Червак,

директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України».

 

Як відомо, більше 100 російських діячів культури і шоубізнесу підтримали дії президента Володимира Путіна у Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6004
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду