Луганський телеканал «Ірта» захопили через Олега Ляшка. Канал вдалося звільнити

Луганський телеканал «Ірта» захопили через Олега Ляшка. Канал вдалося звільнити

10 Березня 2014
6663
10 Березня 2014
19:54

Луганський телеканал «Ірта» захопили через Олега Ляшка. Канал вдалося звільнити

6663
У міліції заявили, що ніякого захоплення не було, а мітингувальників самих пустили на канал
Луганський телеканал «Ірта» захопили через Олега Ляшка. Канал вдалося звільнити
Луганський телеканал «Ірта» захопили через Олега Ляшка. Канал вдалося звільнити

Луганський телеканал «Ірта», що належить колишньому народному депутату Володимиру Ландіку, заявив, що 10 березня його будівлю захопили «проросійські тітушкі», які не випускали з офісу журналістів. Про це повідомило інформаційне агентство «Ірта-fax».

 

«Натовп людей вибив вхідні двері, зайняв усі кабінети, виніс вогнегасники і загрожував спалити телекомпанію, якщо їм не віддадуть для знищення вихідні матеріали для сюжету про вчорашній захоплення будівлі ЛОДА», - йдеться в повідомленні. Також нападники намагалися перервати мовлення телеканалу і вимагали відключити ефір. «Нападників не збентежило навіть те, що в телекомпанії в цей момент були маленькі діти», - зауважили в «Ірті».

 

Кілька журналістів і керівництво телекомпанії «Ірта» виявилися заблокованим у будівлі.

 

Власник «Ірти» Володимир Ландік повідомив, що до телекомпанії зайшли люди, які розшукували народного депутата Олега Ляшка, який уночі затримав у Луганську проросійського депутата облради Арсена Клінчаєва. «Вони зараз усюди ходять - в обласну адміністрацію, міліцію, прокуратуру. Кажуть, що тут нібито ховається Ляшко, який арештував їхнього ватажка. Я зателефонував начальнику міліції, він пообіцяв, що ніякого мародерства не буде», - сказав пан Ландік інтернет-виданню ZN.ua.

 

Через дві години «Ірта-fax» повідомило, що будівлю телекомпанії «Ірта» вдалося звільнити від загарбників, після чого в приміщенні почали ремонтувати двері й наводити лад у розгромлених коридорах.

 

«Міліція була бездіяльна. Силовики просто стояли внизу і дивилися на все, що відбувається», - розповіла директор НТРК «Ірта» Кароліна Полтавська, зазначивши, що шукати вихід із ситуації працівникам телекомпанії довелося самостійно.

 

«Спочатку ми вислухали масу образ, нецензурної лайки на нашу адресу від людей, поведінку яких навряд чи можна назвати адекватною. Особливо в поєднанні з сильним запахом алкоголю, що відходив від них. Нас потаскали по коридорах, принижували, вимагали надати прямий ефір, щоб ми в прямому ефірі стали на коліна і просили вибачення за те, що ми показуємо. У співробітників вкрадені особисті речі - гаманці, мобільні телефони. Суцільне мародерство. Але жодної вимоги загарбників ми не виконали», - розповіла пані Полтавська.

 

За інформацією «Ірта-fax», причиною люті загарбників був показ у спецрепортажі реальної картини, що склалася в Луганську - захоплення групою провокаторів з російськими прапорами обласної державної адміністрації, напад на мирних українців.

 

У міліції натомість стверджують, що захоплення приватної телекомпанії в Луганську не було. Як повідомив очільник луганської міліції Володимир Гуславський, сьогодні о 9-й ранку група осіб, близько 30-ти чоловік, які мітингували під Луганською облдержадміністрацією, пішли до приватної телекомпанії, яка належить громадянину Ландіку. За їхньою інформацією, у цій будівлі знаходився народний депутат Олег Ляшко. Мітингувальники вимагали від керівництва каналу зустрічі із народним обранцем.

 

«За словами правоохоронця, представники телекомпанії запропонували ініціативній групі у складі п'яти чоловік пройти до приміщення та оглянути його, аби впевнитися, що Олега Ляшка там немає. Що й зробили мітингуючі, - йдеться в повідомленні УЗГ МВС. - Проте, побачивши, що все ж таки того, кого вони шукають, там немає, вони почали вимагати вийти в ефір на цьому телеканалі. Працівники телекомпанії відмовили активістам, мотивуючи це тим, що це приватний канал».

 

У МВС стверджують що весь цей час на місці перебували правоохоронці, які здійснювали охорону громадського порядку.

 

«Після того, як ці люди покинули приміщення телеканалу, до Ленінського райвідділу міліції міста Луганська надійшла заява від працівниці телекомпанії про те, що у неї зник гаманець. Наразі за цим фактом правоохоронці проводять перевірку», - йдеться в повідомленні УЗГ МВС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6663
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
3700 дн. тому
Кому тоді підпорядковується Луганська міліція? Очевидно що не новій владі, бо навіщо б тоді сприяти пошукам Ляшка (при всій його одіозності). Також і не старій, бо Ландік один з двох суверених регіоналівських графів міста Луганськ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду