Олександр Богуцький: «Бренд «Свобода слова» - це бренд каналу ICTV»

27 Червня 2007
19246

Олександр Богуцький: «Бренд «Свобода слова» - це бренд каналу ICTV»

19246
У червні каналу ICTV виповнилось 15 років. Сім з них (з 2000-го) канал очолює Олександр Богуцький.
Олександр Богуцький: «Бренд «Свобода слова» - це бренд каналу ICTV»

У червні каналу ICTV виповнилось 15 років. Сім з них (з 2000-го) канал очолює Олександр Богуцький. Олександр пройшов з «зіркою телебачення України» різні часи: від сприйняття каналу як виключно політичного інструменту команди тодішнього президента Леоніда Кучми – до уваги глядачів як найбільш «свободослівного» мовника країни.

 

- Олександре, ви задоволені результатами сезону 2006-2007?

- Загалом, дуже. Телекомпанія продемонструвала стабільність. Для нас дуже важливим є те, що з 2007 року на ринку вже є загальновизнаною комерційна аудиторія 14-49, і, з моєї точки зору, це великий крок вперед для ринка в цілому. Тому що ми пішли в сторону від продукції  масового виробництва  для аудиторії  4+ чи 18+, до якісної сучасної пропозиції, яка відповідає потребам рекламодавця.

Ще одним дуже важливим рішенням, яке вже почало приносити свою користь цього року -  було підписання більш довгострокового контракту,  ніж зазвичай, з сейлз-хаусом «Інтер-реклама».  Минулого року ми підписали контракт на 2007-2008 роки. В принципі, це точно дуже хороший сигнал для ринку. І він теж програмує його розвиток і стабільність (…)

 

- Якою буде доля «Свободи слова» без Савіка Шустера – ваш прогноз?

- Як тільки Савік оголосив про своє рішення залишити канал, я висловив своє розчарування. Я переконаний,  що канал ICTV – це найкраще місце для такого ток-шоу. Водночас,  ми з глибокою повагою ставимося до принципу свободи слова, свободи особистості і свободи пересування – це, без сумніву,  фундаментальні цінності і тому не затримували Савіка, поважаючи його амбіції і право отримати більш вигідні умови для праці. Але програма «Свобода слова» - це програма телеканалу ICTV. Бренд «Свобода слова» - це бренд телеканалу ICTV. Програма для каналу є дуже важливою, ми пишаємося нею. Ми дуже багато зробили для того,  щоб ця програма стала такою, якою вона стала, і, без сумніву,  ми будемо продовжувати її,  і глядачі кожного п’ятничного  вечора зможуть бачити ток-шоу в прямому ефірі, куди будуть приходити суспільні лідери і будуть обговорювати важливі питання.

 

- Коли розпочалася ця історія з переходом Шустера, ви казали в інтерв’ю, що до ICTV не зверталися з пропозицією про придбання формату «Свободи слова». Чи можлива зараз така ситуація, що один український канал купуватиме формат в іншого українського?

- Без сумніву. Я думаю, що репутація і Безлюдної і акціонера Валерія Хорошковського вища за спробу відтворити формат «Свободи слова» без погодження якихось, назвемо це так, прав. Ми з Хорошковським обговорювали, як би це мало бути, і Валерій Іванович мені сказав, що нова програма точно не буде подібна  на «Свободу слова» (…).  

 

- В пресі неодноразово наводили суму зарплатні, яку нібито отримував Шустер на ICTV. Ви з цими припущеннями знайомі? 

- Я точно знаю, що зарплати не треба обговорювати.

 

- Наводилися дуже різні цифри, інколи майже космічні.

- Я знаю тільки,  що «Інтер» – більший, ніж ICTV і в Савіка були дуже привабливі умови праці в нас на каналі (…).

 

 

Повну версію інтерв’ю читайте у червневому номері (http://detector.media/magazin/18/) журналу «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кіра Іванова, «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19246
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду