Невідомі у військовому одязі не пропускають до Криму журналістів

Невідомі у військовому одязі не пропускають до Криму журналістів

2 Березня 2014
5489

Невідомі у військовому одязі не пропускають до Криму журналістів

5489
Невідомі у військовому одязі не пропускають до Криму журналістів
Невідомі у військовому одязі не пропускають до Криму журналістів

Другу добу невідомі у військовому одязі забороняють в`їзд до Криму українським та іноземним журналістам. Про це в рамках інформаційного марафону повідомляє «Громадське телебачення», що транслюєтьсяна Першому національному.

 

Як повідомив  кореспондент «Громадського телебачення» Богдан Кутєпов, озброєні військовики не називають себе і погрожують журналістам, які намагаються проїхати на півострів, що закидають їхні авто гранатами.

 

За словами Кутєпова, він намагався потрапити до Криму з 1 березня з Херсонської області. Пост ДАІ тут повністю контролюється не відомими, які не називають себе та не пропускають цілу колону авто з журналістами. Серед них була і знімальна група телеканалу «Інтер».

 

Як розповів кореспондент  «Інтера» Кирило Ющишен, невідомі відібрали у нього дві флеш-карти пам`яті та акумулятори. Чоловіки з блокпосту намагалися пивласнити й камеру «Інтера», однак згодім повернули її. При цьому військові розмовляли російською та оцінювали відібрані флешкарти й акумулятор у рублях. 

 

Розвернули на блокпосту й афто головного редактора Kyiv Post Катерини Горчинської. За її словами, невідомі й військовому звинувачували її та інших журналістів у однобокому висвітленні подій. Як розповіла пані Горчинська, на її очах у знымальної групи телеканалу France24 відібрали бронежилети. 

 

 

 

 

Висвітлювати події в Криму прибули численні журналісти, зокрема, з Німеччини, Франції. 

 

Два мікроавтобуси з журналістами німецького телеканалу ZDF напередодні обшукали та наказали чекати на можливий дозвіл проїхати до Криму.

 

Зрештою, Богдану Кутєпову вдалося потрапити до Криму після численних спроб. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook об 11-тій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5489
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
андрій
3713 дн. тому
В.Путин розгорнув, з 27.02.2014 р.,терористичні операції проти України ! Отож Путін повинен відповісти за агресію проти України перед світовою громадськістю..В.Путину- АНАФЕМА !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду