Кримським журналістам передають жилети «Преса»

Кримським журналістам передають жилети «Преса»

28 Лютого 2014
4703

Кримським журналістам передають жилети «Преса»

4703
Кримським журналістам передають жилети «Преса»
Кримським журналістам передають жилети «Преса»

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) передала 50 захисних жилетів з надписом «Преса» колегам, які працюють у Криму над висвітленням гарячих подій. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Член правління НСЖУ, головний редактор сімферопольської газети «Сельский труженик» Андрій Трофімов також повідомив, що поки у Криму немає даних про постраждалих журналістів, натомість є повідомлення, що міліція не пускає представників ЗМІ на деякі заходи, побоюючись за їх безпеку.

 

«За останні дні даних про постраждалих працівників ЗМІ в Криму не було, однак факти недопущення журналістів на події, зокрема, в адміністративні будівлі чи за лінію оточення, мали місце. Журналістів не пускала міліція за оточення або на якісь заходи, мотивуючи це тим, що вона не може гарантувати безпеки журналістам, якщо вони перебувають у місцях масового скупчення людей», - розповів пан Трофімов.

 

За його словами, ідентифікаційні жилети «Преса» колегам потрібні, адже зараз на місці протистоянь вони всі мають працювати з розпізнавальними знаками «Преса».  Наразі таких жилетів у кримських журналістів недостатньо.

 

«Я отримав жилет у Спілці в Києві перед Новим роком, але нещодавно віддав його знімальній групі одного з телеканалів, оскільки в оператора був жилет, а в журналіста - ні», - розповів Андрій Трофімов.

 

За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, головне у нинішній конфліктній ситуації в Криму - безпека роботи колег.

 

«Ми надзвичайно стурбовані тією кількістю журналістів, які постраждали під час висвітлення протестних подій в Україні. Зараз на небезпеку наражаються наші колеги в Криму, де виникла нова гаряча точка. НСЖУ передає для колег захисні жилети, головне призначення яких - показати, що журналісти виконують свої професійні обов'язки і не є представниками жодної зі сторін конфлікту»,  - каже Олег Наливайко.

 

Нагадаємо, 27 лютого, вранці у будівлі парламенту Криму, яку захоплено невідомими зі зброєю, було підірвано шумову гранату, коли туди намагалися увійти за коментарями журналісти українських, російських, турецьких та інших світових ЗМІ.За попередньою інформацією, потерпілих немає. Міліція вивела пресу за межі оточення.

 

Пряму трансляцію з місця подій веде кримський канал ATR.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4703
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду