Силовики обстріляли польських журналістів на Майдані Незалежності

Силовики обстріляли польських журналістів на Майдані Незалежності

20 Лютого 2014
6424

Силовики обстріляли польських журналістів на Майдані Незалежності

6424
Силовики обстріляли польських журналістів на Майдані Незалежності
Силовики обстріляли польських журналістів на Майдані Незалежності

Кореспондент польського видання Gazeta Wyborcza Вацлав Радзівиновіч  (Wacław Radziwinowicz), який сьогодні, 20 лютого, працює на Майдані у Києві, повідомляє про обстріл з боку спецпризначенців. Про це він пише у своєму репортажі на сайті газети.

 

Вацлав Радзівіновіч стверджує, що по ньому і по кореспонденту польського каналу TVN стріляли бійці спецпідрозділу «Альфа» СБУ.

 

«Спецслужби - але не «Беркут», лише «Альфа», спецпідрозділ Служби безпеки України - незважаючи на те, що демонстранти їх стримують, ведуть обстріл з вогнепальної зброї - з автоматичних і снайперських гвинтівок. Коли я вийшов з готелю і спробував увійти в Майдан, стріляти в мене і кореспондента TVN», - повідомляє польський журналіст.

 

Він також зазначає, що багато поранених, холл готелю «Україна» перетворився на польовий госпіталь. Журналіст пише, що на його очах помер поранений юнак.

 

 

Загиблі захисники Майдану під готелем «Козацький», яких сфотографували польські журналісти

 

Як повідомляла «Детектор медіа», російські журналісти каналу Russia Today бояться залишити свій номер у готелі «Україна» на Майдані Незалежності через обстріл снайперів і не знають, як евакуюватися. Вони стверждують, що по них стріляють снайпери опозиції.

 

«Детектор медіа»

Фото -  Gazeta Wyborcza

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду