Захарченко переклав відповідальність за дії «Беркуту» на директора київського парку - Москаль

Захарченко переклав відповідальність за дії «Беркуту» на директора київського парку - Москаль

19 Лютого 2014
8241

Захарченко переклав відповідальність за дії «Беркуту» на директора київського парку - Москаль

8241
Захарченко переклав відповідальність за дії «Беркуту» на директора київського парку - Москаль
Захарченко переклав відповідальність за дії «Беркуту» на директора київського парку - Москаль

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко у відповіді на депутатський запит від народного депутата фракції «Батьківщини» Геннадія Москаля, що є головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту,  заявив, що МВС не «здійснювало керівництво діями підрозділу "Беркут"» під час розгонів Майдану. Про це йдеться на сайті нардепа Москаля, де опубліковано копію відповіді пана Захарченка.

 

У відповідь на депутатський запит міністр стверджує, що ані його заступники, ані керівники департаменту не інструктували бійців «Беркуту».

 

«Інструктажі ПМОП «Беркут» під час подій, що мали місце у місті Києві у вказані вище дні (30 листопада 2013 року, 01 та 11 грудня 2013 року, 10 та 19 січня 2014 року - ТК), заступниками Міністра чи керівним складом Департаменту громадської безпеки не поводилися, безпосереднє керівництво діями цих підрозділів не здійснювалося», - йдеться у відповіді відомства.

 

Також  Геннадій Москаль повідомив, що МВС хоче «перекласти відповідальність»за вчинки «Беркуту» на директора Центрального парку культури й відпочинку Києва.

 

«МВС знімає з себе всю відповідальність за дії «Беркуту» й перекладає її на директора Центрального парку культури й відпочинку Києва. Згідно з телеграмою заступника міністра МВС В.Ратушняка від 22.11.2013р. начальникам УМВС в областях наказано «особовому складу підрозділів"Беркут"»прибути о 8.00 24.11.2013 року в міський сад Центрального парку культури й відпочинкум.Києва», - пояснює пан Москаль.

 

Нагадаємо, сьогодні, 19 лютого, ЗМІ повідомили, що виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Віталій Захарченко написав заяву про відставку. Однак в прес-службі МВС України заявили, що і нформація про те, що в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко подав у відставку, не відповідає дійсності.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року, постраждало 122 журналісти.

 

За даними «Детектор медіа»,  18-19 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києва постраждали більше трьох десятків журналістів. Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було вбито.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду