Генпрокуратурі надали підтвердження, що Мар’ян Гаврилів є фотографом ZIK

Генпрокуратурі надали підтвердження, що Мар’ян Гаврилів є фотографом ZIK

7 Лютого 2014
7341

Генпрокуратурі надали підтвердження, що Мар’ян Гаврилів є фотографом ZIK

7341
У ГПУ пообіцяли відпустити Гавриліва, якщо їм нададуть документи, що підтверджують його професійний статус і редакційне завдання
Генпрокуратурі надали підтвердження, що Мар’ян Гаврилів є фотографом ZIK
Генпрокуратурі надали підтвердження, що Мар’ян Гаврилів є фотографом ZIK

Заступник генерального прокурора Роман Андрєєв сьогодні, 7 лютого, пообіцяв відпустити затриманого під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві львівського фотографа Мар'яна Гавриліва, якщо Генпрокуратурі нададуть документи, які підтверджують, що затриманий працює фотографом і виконував службове завдання редакції на вул. Грушевського. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст газети і сайту ВО «Свобода» Володимир Тищенко, присутній на зустрічі в Генпрокуратурі.

 

За словами пана Тищенка, о 13:22 він відправив співробітникам Генпрокуратури всю інформацію стосовно пана Гаврилів, потім перетелефонував і дізнався, що перший заступник начальника управління на ім'я Роман її отримав.

 

З-поміж іншого Генпрокуратурі було надано лист-підтвердження того, що Мар'яна Гаврилів співпрацює з ТОВ «Західна інформаційна корпорація» (медіахолдинг ZIK) як позаштатний працівник (фрілансер) на гонорарній основі. А також скарга адвоката пана Гавриліва - Олени Сказко - про порушення прав громадянина, що спричинені діями та бездіяльністю посадових осіб правоохоронних органів та органів прокуратури.

 

 

 

 

Нагадаємо, львівського фотографа Мар`яна Гавриліва затримали 22 січня у Києві, коли він знімав сутички на вул. Грушевського. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків. Його кинули в автозак, побили і відібрали телефон. Через тяжкість отриманих пошкоджень під час відбування арешту Мар'ян Гаврилів був доправлений до лікарні. У нього діагностували струс мозку середнього ступеню тяжкості та відкритий перелом носу. Пан Гаврилів знаходиться в лікарні швидкої допомоги в Києві в спеціальних палатах разом з іншими ув'язненими.

 

24 січня Оболонський суд міста Києва ухвалив рішення про арешт Мар`яна Гавриліва на два місяці в якості запобіжного заходу. 5 лютого Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію пана Гавриліва, оскільки суду не було представлено офіційного документа, який би засвідчував, що фотограф перебуває на лікуванні у лікарні швидкої допомоги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду