Учасника шоу «Найрозумніший», якого Канделакі вимагає звільнити з СІЗО, відпустили на поруки 2 дні тому

Учасника шоу «Найрозумніший», якого Канделакі вимагає звільнити з СІЗО, відпустили на поруки 2 дні тому

1 Лютого 2014
7104

Учасника шоу «Найрозумніший», якого Канделакі вимагає звільнити з СІЗО, відпустили на поруки 2 дні тому

7104
Учасника шоу «Найрозумніший», якого Канделакі вимагає звільнити з СІЗО, відпустили на поруки 2 дні тому
Учасника шоу «Найрозумніший», якого Канделакі вимагає звільнити з СІЗО, відпустили на поруки 2 дні тому

Учасник шоу «Найрозумніший», черкащанин Владислав Компанієць вже не перебуває у СІЗО. 30 січня його відпустили на поруки народних депутатів. Про це «Детектор медіа» розповіла депутат Ірина Геращенко.

 

Нагадаємо, 30 січня телеведуча Тіна Канделакі у своєму блозі закликала українську владу до справедливості, а журналістів України і Росії - до поширення інформації про юнака. Його, інваліда II групи з дитинства, затримали у числі інших перехожих біля євромайдану та утримували в СІЗО. При цьому умови перебування там є несумісні зі станом здоров`я пана Компанійця, наголосила Тіна Канделакі. Також вона процитувала матір затриманого, яка хвилюється за Владислава: «Ми дуже боїмося, що якщо йому знадобиться медична допомога, то ніхто про це просто не потурбується і ми втратимо хлопчика».
 

За словами Ірини Геращенко, історія Владислава від початку встигла привернути увагу багатьох українців. Крім того, він уже два дні перебуває вдома.

 

«Дивує тональність звернення Тіни Канделакі. Бо якраз всі правозахисники, журналісти і активісти євромайдану від початку почали заступатися за Владислава Компанійця, - каже депутат. - Ми з Миколою Томенком минулого тижня зустрічалися з його мамою. І в Черкасах залишили наше клопотання про взяття на поруки для адміністративного суду. 30 січня увечері мама Влада зателефонувала мені та розповіла, що рішенням суду його відпустили додому під особисті зобов`язання»

 

Також Ірина Геращенко додала, що постійно перебуває на зв`язку із мамою Владислава Компанійця та сприятиме правовому захисту юнака. «Влад вже два дні перебуває вдома. Він погано себе почуває, і вражений цією історією та силовими структурами, які себе так поводять. Наше завдання - щоб за ці два місяці було знято звинувачення, які йому намагаються інкримінувати. Адже його затримали як випадкового перехожого».

 

Владислав Компанієць - президентський стипендіат Малої Академії наук України, студент-відмінник факультету дизайну 3-го курсу Черкаського державного технологічного університету.

 

Владиславу та іншим фігурантам справи інкримінують статтю 294 ч. 1 (масові заворушення, передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років) і статтю 341 ч. 2 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд, передбачено обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на такий самий строк).

 
Як пояснив на суді Владислав, він разом із друзями поспостерігав події у приміщенні Будинку рад, після чого пішов викликати таксі додому, в Червону Слободу. Але згодом на прохання товариша зайшов за ним. По дорозі, на бульварі Шевченка між Головпоштамтом і ТРЦ «Любава», його затримали беркутівці.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://cherkasy.mediaregion.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду