Невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи (+ВІДЕО)

Невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи (+ВІДЕО)

1 Лютого 2014
7939

Невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи (+ВІДЕО)

7939
Невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи (+ВІДЕО)
Невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи (+ВІДЕО)

У ніч на 1 лютого невідомі спалили авто кореспондента 5-го каналу Олега Криштопи. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook

 

Як розповів журналіст у коментарі «Детектор медіа», пожежа раптово трапилася  між першою та другою ночі у дворі будинку, де він мешкає. Одна зі свідків інциденту встигла відзняти відео. На ньому видно, що авто знищено. «Машина згоріла протягом якихось п`яти хвилин», - розповів Олег Криштопа.

 

Інцидент розслідує Подільський РВВС.

 

 

 

 

Раніше прізвище та домашня адреса Олега Криштопи, за його словами, були включені до переліку активістів  автомайдану, що поширювалися в інтернеті із закликом «Знайди в своєму дворі фашиста!». Журналіст каже, що активістом автомайдану не є. «До цього списку, ймовірно, потрапили журналісти й громадяни, які брали участь у акції щодо поїздки до Межигір`я 29 грудня 2013 року. І, вочевидь, це дані Державтоінспекції - моє авто горіло за адресою, за якою воно зареєстроване», - розповів він. Також кореспондент додав, що на його машині було помітне маркування «Преса».

 

Відповідаючи на запитання ТК, Олег Криштопа уточнив, що безпосередньої участі у підготовці сюжетів чи репотажів із євромайдану у Києві не брав, оскільки працює у службі аналітики 5-го каналу. 

 

За останні дні у Києві трапилося щонайменше кілька підпалів авто активістів євромайдану. Так, як писала ТК, у ніч на 25 січня у дворі будинку спалахнуло авто відомої журналістки та громадської діячки Тамари Тарнавської. Машину, за її припущенням, попередньо облили речовиною, дбаючи, аби вона згоріла дотла. При цьому зайнялася та наполовину згоріла автівка, що була припаркована поруч. Міліціонери, які прибули на місце інциденту, за словами журналістки, відразу ж поцікавилися, чи є вона активісткою євромайдану.

 

Напередодні підпалу їй погрожували невідомі під час телефонної розмови. Шевченківське РУВС проводить розслідування інциденту. Власне розслідування проводить і пані Тарнавська.

 

Інцидент набув міжнародного розголосу - журналістка є відомою у світі завдяки роботі щодо захисту прав тварин. Зокрема, про цей випадок вже написала швейцарська газета Le Matin («Ранок»):

 

 

  

 

 

У ніч на 1 лютого, пише «Українська правда, невідомі спалили й авто представниці уряду Канади в Україні, активістки автомайдану Інни Царькової. Загалом, як повідомляє видання, активісти автомайдану заявляють, що цієї ночі було спалено 8 автівок. Усі підпали трапилися після опівночі до 3-ї години ночі.

 

30 січня пожежно-рятувальна служба Києва 17 разів виїжджала на гасіння загорянь автомобілів. Тієї доби були частково пошкоджені або повністю згоріли 23 автомобілі, пише «Український тиждень».

 

Спочатку відповідальність за спалені в Києві авто активістів євромайдану та автомайдану взяли на себеучасники спільноти у Facebook «Красный сектор». Однак потім їхня заява зникла із публічного доступу у соцмережах.

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.radiownet.pl

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду