Підозрюваний у побитті Чорновол заявив, що особисто знайомий з Пшонкою (ВІДЕО)

Підозрюваний у побитті Чорновол заявив, що особисто знайомий з Пшонкою (ВІДЕО)

15 Січня 2014
4929

Підозрюваний у побитті Чорновол заявив, що особисто знайомий з Пшонкою (ВІДЕО)

4929
Підозрюваний у побитті Чорновол заявив, що особисто знайомий з Пшонкою (ВІДЕО)
Підозрюваний у побитті Чорновол заявив, що особисто знайомий з Пшонкою (ВІДЕО)

Андрій Насіковський, один із п'яти підозрюваних у справі про побиття журналістки та громадської активістки Тетяни Чорновол, заявив,  що знайомий з генпрокурором Віктором Пшонкою. Як інформує ГромадськеТВ, про це підозрюваний повідомив під час судового засідання у вівторок, 14 січня.

 

Пан Насіковський розповів, що ходив до спортивного клубу, який відвідував також Віктор Пшонка. «Про те, що я невинуватий, знає прокуратура до самої гори. Якщо я така погана людина, скажіть, я займався чотири роки в клубі «5 елемент» в одній роздягальні з Віктором Павловичем Пшонкою. І не раз. Медведько (попередній генпрокурор України) зі мною особисто вітався у тій самій роздягальні за руку, до речі», - заявив він.

 

Андрій Насіковський зазначив, що наразі Віктор Пшонка не відвідує спортивний клуб. «Зараз Віктор Павлович не займається, він на посаді. Але він мене особисто знає», - сказав підозрюваний.

 

Апеляційний суд Києва залишив під вартою Андрія Насіковського, у квартирі якого після побиття журналістки Тетяни Чорновол заночував інший підозрюваний у причетності до цього злочину, власник автомобіля Porsche Cayenne Сергій Котенко.

 

 

Нагадаємо,  28 грудня Андрій Насіковський заявив, що непричетний до нападу на журналістку. Напередодні, 27 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним, окрім пана Насіковського  на лаві підсудних опинилися Олександр Храмцов та брати Котенки

 

Як писала «Детектор медіа», в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліціївідкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

«Детектор медіа» 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду