В Україні спрощено процедуру реєстрації друкованих ЗМІ

В Україні спрощено процедуру реєстрації друкованих ЗМІ

9 Січня 2014
5723

В Україні спрощено процедуру реєстрації друкованих ЗМІ

5723
В Україні спрощено процедуру реєстрації друкованих ЗМІ
В Україні спрощено процедуру реєстрації друкованих ЗМІ

8 січня вступили в силу доповнення до правил реєстрації друкованих засобів масової інформації, які мають на меті спростити процедуру державної реєстрації друкованих засобів масової інформації. Про це йдеться в наказі Міністерства юстиції України № 2623/5 від 12 грудня 2013 року «Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації».

 

Згідно з наказом Мінюсту, щоб зареєструвати друкований ЗМІ, заявнику більше не потрібно подавати до заяви копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, засвідчені нотаріально. Також відтепер заявнику не потрібно нотаріально засвідчувати копії статуту (положення) засновника.

 

Новим наказом «Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації» також передбачено, що заявник обов'язково має зазначити у заяві про державну реєстрацію друкованих ЗМІ дані про «пов'язаних осіб засновника».

 

Якщо пов'язаною особою є юридична особа, засновник наводить її повне найменування та ідентифікаційний код юридичної особи.  Якщо ж пов'язаною особою є фізична особа, спільно з якими засновник здійснює контроль за друкованим ЗМІ, засновник зазначає прізвище, ім'я, по-батькові цієї особи, реєстраційний номер її облікової картки платника податків.

 

Нагадаємо, що Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації», який набув чинності 28 липня 2013 року, було внесено зміни до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», зокрема, введено поняття «пов'язані особи». Однак об'єм інформації, яка має зазначатися щодо пов'язаних осіб, визначено не було.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду