Переведення Чорновол на амбулаторне лікування не вплине на визначення тяжкості її травм - МОЗ

Переведення Чорновол на амбулаторне лікування не вплине на визначення тяжкості її травм - МОЗ

8 Січня 2014
3881

Переведення Чорновол на амбулаторне лікування не вплине на визначення тяжкості її травм - МОЗ

3881
Переведення Чорновол на амбулаторне лікування не вплине на визначення тяжкості її травм - МОЗ
Переведення Чорновол на амбулаторне лікування не вплине на визначення тяжкості її травм - МОЗ

Переведення постраждалої від нападу активістки та журналістки Тетяни Чорновол зі стаціонарного на амбулаторне лікування не вплине на визначення ступеня тяжкості завданих їй тілесних ушкоджень. Про це на зустрічі з активістами Євромайдану заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, пише «Лігабізнесінформ».

 

«Визначення ступеня тяжкості залежить від висновку судово-медичної експертизи і базується на тих записах, які були зроблені при зверненні громадянки до лікувального закладу. І на підставі записів в історії хвороби перших днів, експертиза буде встановлювати ступінь. Це можуть зробити тільки вони на підставі офіційного запиту слідства. Лікарі до цього не мають ніякого відношення. Беруться перші дні», - сказав пан Толстанов.

 

У МОЗ також заявили, що рішення про закінчення стаціонарного лікування Тетяни Чорновол брав консиліум з лікарів приватної клініки «Борис» і одного запрошеного медика.

 

Водночас Тетяна Чорновол, як пише «Українська правда»,  стверджує, що лікарі не пропонували їй перейти на амбулаторне лікування.

 

Також журналістка має головні болі. «У чотирьох квадратних метрах я не можу зараз випробувати свої фізичні сили. Що стосується стану мозку, то мені зараз важко дивитися телевізор, читати інтернет, щось писати, тому що у мене починає боліти голова», - сказала вона.

 

На запитання, чи були у неї скарги на момент збору консиліуму, який їй нібито дозволив перейти на амбулаторне лікування, Тетяна Чорновол відповіла: «У мене не питали. Бо лікарі беруть якісь показники більш конкретні, але у мене постійно висока температура. Також невідомо, що у мене з носом. Бо замість кістки прижили хрящик. Досить складна була операція. І ще незрозуміло, як все прижилося».

 

Нагадаємо, 6 січня прес-служба Міністерства охорони здоров'я України проінформувала, що стан здоров'я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є «стабільним та задовільним». Чоловік постраждалої Микола Березовий назвав цю заяву неправдивою. З його слів, стан пані Чорновіл «став трохи кращим від жахливого».

 

Сама журналістка заявила в ефірі інтерв'ю Hromadske.TV, що інформація, розповсюджена прес-службою Міністерства охорони здоров'я щодо виписки не відповідає дійсності.

 

Нагадаємо, у  ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як переслідували її машину і зіштовхнули її з траси.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Як писала «Детектор медіа», за рішенням суду арештовано на два місяці п'ятьох підозрюваних у причетності до нападу. Також зараз триває розшук шостого підозрюваного. Як повідомила прес-служба президента, один із підозрюваних зізнався у скоєнні нападу на Тетяну Чорновол.

 

Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3881
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борисоглебск
3776 дн. тому
Ну логично, что не повлияет, ведь степень тяжести травм определяет в первую очередь судебная экспертиза. Хотя судя по тому как Черновол общается с журналистами и скачет по палате, можно предположить что ей как и всем обычным людям перелом носа разрешат дома сращивать. Сама говорит, что чувствует себя нормально, но на амбулаторное переходить почему-то не желает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду