Міліція затримала брата підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновол

Міліція затримала брата підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновол

27 Грудня 2013
4271

Міліція затримала брата підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновол

4271
Міліція затримала брата підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновол
Міліція затримала брата підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновол

У справі щодо побиття журналістки та активістки Тетяни Чорновол правоохоронці затримали Олександра Котенка, брата ще одного підозрюваного Сергія Котенка, якого було затримано напередодні. Про це розказав Олексій Назаренко, адвокат Сергія Котенка, повідомляє 5 канал.

 

За словами адвоката, Сергій Котенко напередодні вирішив сам здатися міліції.

 

Також за інформацією 5 каналу, ще одного підозрюваного Андрія Насіковського привезли з ізолятора у Броварах у бориспільський відділок міліції. Про це повідомила його адвокат Юлія Котова.

 

Як пише «Українська правда» о 12 годині має відбутись суд щодо обрання запобіжного заходу Андрію Насіковському.

 

Сьогодні, 27 грудня, у Борисполі мав відбутись суд над затриманим Олександром Храмцовим, однак його скасували  з невідомих причин, повідомляє ТСН.

 

Як додає 5 канал, друзі Олександра Храмцова напередодні передали журналістам Громадського телебачення відео, яке має засвідчити непричетність Храмцова до інциденту.

 

«На записі з камери спостереження ресторану видно, як Храмцов заходить до закладу о 21.54 і виходить о 01. 30. Один із його друзів Денис Ларін стверджує, що був з Храмцовим у ресторані весь цей час і що той нікуди не виходив. Це підтверджує і ще один його друг Іван Білокриницький. Він твердить, що приєднався до компанії близько 12 ночі», - повідомляє 5 канал.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. 

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних: Андрій Насіковський та Олександр Храмцов.

 

Третім підозрюваним у побитті Тетяни Чорновол є Сергій Котенко. 25 грудня його було оголошено у розшук. Слідство встановило, що він мав відношення до певних комерційних структур та керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі. Його затримали 26 грудня.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Тетяна Чорновол пов'язує побиття із своєю професійною і громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду