Затримані у справі побиття Тетяни Чорновол наполягають на алібі і побоюються відповідальності за чужі дії

Затримані у справі побиття Тетяни Чорновол наполягають на алібі і побоюються відповідальності за чужі дії

26 Грудня 2013
6053

Затримані у справі побиття Тетяни Чорновол наполягають на алібі і побоюються відповідальності за чужі дії

6053
Затримані у справі побиття Тетяни Чорновол наполягають на алібі і побоюються відповідальності за чужі дії
Затримані у справі побиття Тетяни Чорновол наполягають на алібі і побоюються відповідальності за чужі дії

Мешканець міста Бровари Андрій Насіковський, затриманий у зв'язку з нападом на журналістку та активістку Тетяну Чорновол, наразі проходить у справі як свідок, однак побоюється, що на нього можуть «повісити» відповідальність за її побиття. Про це  він разом зі своєю матір'ю Оленою Насіковською заявив «Українській правді» під час перебування у Бориспільському РВВС.

 

Андрій Насіковський каже, що оскільки  іншого підозрюваного Сергія Котенка міліція поки що не знайшла, винними у побитті можуть зробити його та ще одного затриманого Олександра Храмцова, на якого було зареєстроване авто Porsche Cayenne.

 

«Нам кажуть, що ми свідки, але нас не випускають, ми тут перебуваємо без їжі і води», - додав він.

 

Він запевняє, що у ніч з 24 на 25 грудня, коли напали на Тетяну Чорновол,  він був удома: «Я ходив на курси англійської в Броварах. Курси закінчилися о 23.20. 15 хвилин звідти я добирався додому. Мене бачила консьєржка. Я зайшов у квартиру і був вдома. Звідти я дзвонив своїй дівчині, по скайпу розмовляв через відео з другом, він бачив, що я був вдома. У мене є алібі, я не знаю, що я тут роблю. Мене намагаються зробити крайнім».

 

Його матір Олена Насіковська повідомила, що сина затримали ввечері у 25 грудня. «Його забрали приблизно о 18.20 у середу. Спочатку забрали в Броварське РВВС, а потім перевезли до Бориспільського РВВС. З того часу, вже скоро буде доба, як він тут», - розповіла матір.

 

За її словами, підозрюваний Сергій Котенко, якого розшукує міліція, в ніч з вівторка на середу попросився переночувати у пана Насіковського.

 

«Він ночував у мене вдома. Я живу в центрі Броварів. Він був у мене з першої години ночі і до 10 ранку. Потім я викликав йому таксі, і він поїхав на автовокзал. Він не говорив, куди збирався їхати», - сказав Андрій Насіковський.

 

За його словами, Сергій Котенко йому нічого не пояснював і на спроби дізнатися, що сталося, не відповідав: «Він був дивний, не в собі, розгублений. Він ніколи не вживає алкоголь. Жодних слідів крові не було, руки були цілі. Він був спокійний, але засмучений. Я питав як його справи з його дівчиною. Він потім попросив у мене зубну щітку, пішов покурив і ліг спати».

 

Також він додав, що пан Котенко купив авто Porsche Cayenne у Олександра Храмцова півроку тому за 24 тис. доларів. «17 він віддав одразу, але ще 7 мав віддати. Тому машина не була оформлена на нього, а зареєстрована на Храмцова», - додав він.

 

З відділку Андрій Насіковський написав звернення до Сергія Котенка на сторінці Facebook, у якому просив його прийти у міліцію і все розповісти.

 

Сьогодні, близько 16 години, за інформацією «Української правди»,  Андрію Насіковському вручили повідомлення про підозру. Раніше слідчий прийняв рішення про його затримання на три доби.

 

Тим часом народний депутат («Батьківщина») Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook написав, що затриманий Олександр Храмцов також заявляє, що має алібі: «Може так, а може й ні. Третій підозрюваний - Котенко - взагалі не виходить на зв'язок. Я думаю, журналісти повинні зараз максимально активно добиватися повної інформації від МВС та від адвокатів. Якщо слідчі прориваються до Тані і, попри важкий стан, беруть у неї покази, то вони мали би вже провести опізнання підозрюваних по фото і це би дало відповіді на всі питання».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 25 грудня в МВС повідомили, що встановлено трьох осіб, причетних до нападу на Тетяну Чорновол, двоє з них затримані, з ними проводять слідчі дії. За підозрою у вчиненні нападу розшукується третій підозрюваний - мешканець Києва Котенко Сергій Олександрович, 1984 року народження.

 

Журналіст-розслідувальник Денис Бігус вважає, що Сергій Котенко може бути тим самим «мажором, на якого переписали телеканал ТВі після чергової купівлі-продажу»

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині та вдарили машину кілька разів кузовом. За фактом побиття міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство».

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Сама Тетяна Чорновол пов'язуєпобиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду