Невідомі скоїли напад на журналістку «Дорожнього контролю» Світлану Малицьку  (ВІДЕО)

Невідомі скоїли напад на журналістку «Дорожнього контролю» Світлану Малицьку (ВІДЕО)

18 Грудня 2013
4348

Невідомі скоїли напад на журналістку «Дорожнього контролю» Світлану Малицьку (ВІДЕО)

4348
Невідомі скоїли напад на журналістку «Дорожнього контролю» Світлану Малицьку  (ВІДЕО)
Невідомі скоїли напад на журналістку «Дорожнього контролю» Світлану Малицьку  (ВІДЕО)

Увечері 16 грудня на журналістку «Дорожнього контролю» («ДК»)  Світлану Малицьку було скоєно напад у ліфті її будинку у Києві. Про це йдеться на сайті «ДК».

 

Як розповіла пані Малицька колегам, двоє невідомих чекали на неї біля будинку й зайшли разом з нею до ліфта. Один з нападників, на вигляд близько 30 років, почав душити журналістку «ДК». Його напарник, на вигляд близько 50 років, спостерігав за побиттям зі сторони. Світлана Малицька стверджує, що під час нападу злочинець погрожував їй: «Ти дорожня проститутка і нас, позашляховиків, на вас вистачить», - сказав нападник.

 

Нападник наніс численні удари по тілу журналістки.  Злочинців  налякали мешканці, які зайшли у під'їзд будинку.  На місце пригоди приїхала за викликом міліція. Пані Малицька дала свідчення, після чого її забрала «швидка допомога». До лікарні згодом прибула слідчо-оперативна група. За показами пані Малицької було складено заяву про побиття.

 

Професійний фотокореспондент Світлана Малицька почала співпрацювати з «Дорожнім контролем» у 2009 році.

 

Нагадаємо, 10 грудня керівник проекту «ДК», журналіст Ростислав Шапошников виїхав до Польщі, щоб уникнути арешту. Ц своєму коментарі «Радіо Свобода» пан Шапошников  припустив, що влада хоче закрити проект «Дорожній контроль» за активну участь та співорганізацію Євромайдану. Ростислав  Шапошников зазначив, що тих журналістів «Дорожнього контролю», які залишилися в Україні, «зараз шукають, їх хочуть посадити до в'язниці, тобто ситуація дуже небезпечна».

 

Також нагадаємо, що журналіста «ДК» Андрія Дзиндзю затримали 5 грудня як людину, що «причетна до подій, пов'язаних з бульдозером». Пан Дзиндзя сказав, що не керував трактором під час штурму Адміністрації президента 1 грудня, а виліз на нього тільки тому, що звідти був гарний ракурс для зйомки. Шевченківський районний суд міста Києва не відпустив журналіста й активіста сайту і громадської організації «Дорожній контроль» Андрія Дзиндзю на поруки народних депутатів, а натомість обрав для нього запобіжний захід - утримання під вартою протягом двох місяців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4348
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телекритик
3791 дн. тому
Тому що послiдовнi (c)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду