Замість КНМП журналісти створюють нову профспілкову організацію на базі статуту НМПУ

17 Грудня 2013
2461

Замість КНМП журналісти створюють нову профспілкову організацію на базі статуту НМПУ

2461
Це дозволить уніфікувати структуру медіа-профспілок та зекономити гроші, пояснюють в НМПУ
Замість КНМП журналісти створюють нову профспілкову організацію на базі статуту НМПУ

Журналісти вирішили створити та зареєструвати нову київську медійну профспілкову організацію на базі статуту всеукраїнської Незалежної медіа-профспілки України замість старої Київської незалежної медіа-профспілки, статут якої суттєво відрізняється від статуту НМПУ. Відповідне рішення було ухвалено на загальних зборах київської організації НМПУ 14 грудня.

 

«Це дозволить уніфікувати всі процедури у профспілці, побудувати зрозумілу та прозору систему медіа-профспілок від первинного осередку у редакції до всеукраїнського рівня. Також ми отримаємо економію, бо скоротиться кількість банківських рахунків - буде єдиний поточний рахунок НМПУ для внесків. У минулому році Київська медіа-профспілка витратила 4800 грн на послуги банків. Краще ці гроші витратити на юридичний захист журналістів - членів профспілки», - пояснив рішення керівник зборів, заступник голови НМПУ Андрій Яніцький.

 

Загальні збори зібрали понад 20 делегатів від первинних осередків та активістів, які разом представляли інтереси близько 120 членів організації.

 

Журналісти обрали комітет новоствореної Київської медіа-профспілки у складі: Ольга Скотникова, Олександр Гатіятуллін, Юка Гаврилова, Ігор Чайка, Юрій Луканов, Ольга Падірякова та Андрій Яніцький. Головою комітету обрано Андрія Яніцького. Голова має до 21 грудня підготувати проект програми розвитку організації на наступний рік та оприлюднити її для внесення пропозицій та зауважень на сайті профспілки nmpu.org.ua.

 

Журналісти також обрали ревізійну комісію у складі: Юрій Шеляженко, Павло Берест, Георгій Ерман. Комісія має обрати голову зі свого складу самостійно.

 

Розмір членських внесків було встановлено на рівні 1% від зарплати в медіа, але не менше 30 грн на місяць (було 20 грн). Розмір вступного внеску та внеску на виготовлення прес-карти залишився незмінним і становить 60 грн за обидві послуги.

 

Комітет КО НМПУ має обрати делегатів на всеукраїнський з'їзд та висунути кандидатів у раду, комітет та ревізійну комісії НМПУ від Києва, а також розробити проект рішення щодо єдиної національної прес-карти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2461
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду