У Черкасах місцеві «тітушки» погрожували журналісту «Прочерку» розбити камеру

12 Грудня 2013
3924

У Черкасах місцеві «тітушки» погрожували журналісту «Прочерку» розбити камеру

3924
У Черкасах місцеві «тітушки» погрожували журналісту «Прочерку» розбити камеру

Невідомі молодики, які були присутні 11 грудня на знесенні міліціонерами намету Штабу національного спротиву у Черкасах, погрожували розбити камеру журналісту інтернет-видання «Прочерк» Назарію Вівчарику. Про це йдеться у повідомленні, яке разоіслала редакція видання.

 

Як розповів пан Вівчарик, коли він знімав відео про знесення намету, невідомі чоловіки пригрозили йому розбити камеру, якщо він ще раз посміє навести на них відеокамеру.

 

«Я не знімав присутніх крупним планом в обличчя. Я робив загальні плани міліцейського кордону, брав коментарі, аж раптом, проходячи повз групку молодиків, почув від них фразу, яка зводилася до того, щоб я не знімав відео, бо мені поб'ють камеру, як вони вже це робили. Кому й коли вони вже били камеру, мені невідомо. Також мені невідомо, хто вони. Проте, очевидно, що це - провокатори, бо пізніше саме ці молодики намагалися спровокувати бійку з присутніми на площі опозиціонерами і навіть вдарили одного в обличчя», - розповів журналіст «Прочерку».

 

Після інциденту Назарій Вівчарик зателефонував за номером «102» і повідомив міліціонерам про погрозу. Дані були записані черговим.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», визначення  «тітушкі» почали використовувати у своїх публікаціях польська Gazeta Wyborcza, «Радіо Свобода», телеканал France24 і Норвезька мовна корпорація NRK.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду