Журналіст «Свободи» зняв на відео знущання «Беркуту» над затриманими на Банковій (ВІДЕО)

Журналіст «Свободи» зняв на відео знущання «Беркуту» над затриманими на Банковій (ВІДЕО)

4 Грудня 2013
20046

Журналіст «Свободи» зняв на відео знущання «Беркуту» над затриманими на Банковій (ВІДЕО)

20046
Журналіст «Свободи» зняв на відео знущання «Беркуту» над затриманими на Банковій (ВІДЕО)
Журналіст «Свободи» зняв на відео знущання «Беркуту» над затриманими на Банковій (ВІДЕО)

Журналіст інтернет-видання і газети ВО «Свобода» Володимир Тищенко зміг зняти побиття спецпризначенцями тих мітингувальників, яких було затримано біля Адміністрації Президента 1 грудня. Про це повідомляє Socportal.info.

 

Інтернет-видання опубліковало свідчення журналіста, який випадково опинився по той бік кордону разом із бійцями спецзагону «Беркут». Цю ж історію пан Тищенко підтвердив у коментарі «Детектор медіа».

 

«1 грудня близько 18 години я, як і інші журналісти, стояв біля Адміністрації Президента і знімав на відео протистояння пікетників і "Беркута". Раптом під ногами у одного чоловіка, швидше за все він є журналістом, оскільки також стояв поруч зі мною і тримав у руках камеру, вибухнула димова граната. Він упав на землю, я намагався привести його до тями, але людина була без свідомості. Через кілька секунд "Беркут" пішов у наступ, а я відтягнув його до будівлі, щоб його не затоптали. "Беркут" пробіг повз нас, і так я залишився з іншого боку фронту», - розповів пан Тищенко.

 

«Минуло хвилин 5, а чоловік не приходив до тями, тому я звернувся до міліціонерів, щоб ті допомогли мені донести його до "швидкої", що стояла біля самого входу в адміністрацію. "Швидка" поїхала, я не сів у неї, а залишився», - згадує журналіст.

 

Після цього Володимир Тищенко став свідком жорстокого побиття затриманих, яке він назвав «тортурами».

 

«Накинув капюшон, стояв біля стінки і тримав телефон біля вуха, роблячи вигляд, що щось комусь доповідаю російською, а на інший телефон, який ледь визирав із кишені, знімав ці тортури. Покидьки, вони ж називають себе "Беркутом", жахливо били людей, які нічого не робили, просто лежали на граніті. У одного чоловіка міліціонер знайшов якийсь клаптик паперу і засунув йому прямо в рот і плюнув йому в обличчя. Через хвилин 15 до мене підійшов якийсь співробітник з рацією і запитав: хто я такий? Я відповів: "Мені наказав тут стоять Сергій Петрович", чоловік попросив, щоб я надав йому посвідчення. Я довго рився в своїй сумці, раптом його хтось покликав, і я швидко пішов звідти. Упевнений, якби міліціонери з'ясували, що я журналіст, який просто стояв 15 хвилин поряд з людьми, яких б'ють ногами і кийками - тоді це відео ніхто не побачив би», - зазначив журналіст.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Валерій Гарагуц, журналіст із Дніпропетровська, який був затриманий 1 грудня і пролежав на граніті біля Адміністрації Президента кілька годин, також дав свідчення адвокатові про знущання «беркутівців» над мітингувальниками. За його словами, вони фотографувались, ставлячи ногу на голову непритомних затриманих, які не отримували в цей час необхідної медичної допомоги. Наразі його арештовано за рішенням суду на два місяці за підозру в організації масових заворушень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20046
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
НАТА
3760 дн. тому
ФАШИСТКИЕ ЖИРНЫЕ СВИНЬИ, БАНДЮКИ, которые приходят домой к своим женам и детям и рассказывают, как им тяжело служится? Дети и ваши и чужие вас проклянут, когда ваши фашистские морды покажут всем. Мы уже увеличиваем ваши морды до микрона, видно всех. ЖДИТЕ, СКОРО НА ЭКРАНАХ. А из Интернета ЭТО не удалится НИКОГДА. Даже если вы, суки, не сядете за решетку, потому что вас прикрывают такие же бандюки с погремухами Пшено, Захар и Шапка.
Знавець
3765 дн. тому
Паскуди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду